Indicii bursieri americani S&P 500 și Nasdaq au atins noi maxime istorice

Indicii bursieri americani S&P 500 și Nasdaq au atins noi maxime istorice
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 aug 2016

Indicii bursieri americani S&P 500 și Nasdaq Composite au atins noi maxime istorice marți, investitorii fiind încrezători în perspectivele economiei Statelor Unite, informează Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P a atins un maxim intraday de 2186,9 puncte, maximul istoric, cu 0,27% peste închiderea de luni. În jurul orei 18:00, ora României, indicele era în creștere cu circa 0,2% față de referință, la 2186,1 puncte.

Indicele Nasdaq Composite a atins, pe parcursul ședinței de tranzacționare, un nivel record de 5.237,4 puncte. În jurul orei 18:00, indicele era în urcare cu 0,46% față de referință, la 5.237,16.

DNA cere interzicerea pe 2 luni a dizolvării/ lichidării a Carpatica Asig, pentru a fi fi trasă la răspundere penală. ASF răspunde: Continuăm! CITEȘTE ȘI DNA cere interzicerea pe 2 luni a dizolvării/ lichidării a Carpatica Asig, pentru a fi fi trasă la răspundere penală. ASF răspunde: Continuăm!

Avansul acțiunilor americane evidențiază atractivitatea acestora într-o perioadă caracterizată de incertitudini pentru economia globală, după ce Marea Britanie a ales să se desprindă de Uniunea Europeană. În același timp, băncile centrale continuă eforturile de susținere a inflației și creșterii economice, politicile acestora refelctându-se în randamente la minime istorice în cazul titlurilor de stat.

Potrivit datelor revizuite publicate astăzi de Departamentul de Comerț al SUA, stocurile comercianților en-gros au crescut în iunie cu 0,3%, în timp ce setimările anterioare indicau o stagnare. Totodată, stocurile au crescut cu 0,2% în mai, comparative cu 0,1% cât fusese estimate anterior. Noile date sugerează revizuirea pozitivă a creșterii economiei americane în trimestru al doilea.

Conform estimărilor actuale, economia SUA a crescut sub așteptări în trimestrul al doilea, cu 1,2%, în condițiile în care investițiile companiilor au scăzut pentru prima dată de la începutul anului 2011.

Potrivit datelor publicate vineri, companiile americane au creat 255.000 noi locuri de muncă în iulie, peste așteptări, semn că economia SUA își continuă recuperarea, în pofida unei creșteri sub așteptări în al doilea trimestru. Acțiunile de pe Wall Street au crescut puternic după publicarea datelor, indicele S&P 500 atingând, la acel moment, un maxim istoric intraday de 2,182,8 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
nasdaq
bursa
wall street
pib
sua