Isărescu: BNR nu a scăzut dobânda sub 1,75% pentru că încurajează economisirea și crearea de resurse interne

Isărescu: BNR nu a scăzut dobânda sub 1,75% pentru că încurajează economisirea și crearea de resurse interne
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2017

Banca Națională a României (BNR) nu a scăzut dobânda de referință sub 1,75% pentru că vrea să încurajeze economisirea și crearea de resurse financiare pe plan intern, a afirmat miercuri guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, sugerând că dobânda nu va scădea sub acest nivel în viitor, în cadrul dezbaterii lucrării fostului guvernator al Băncii Angliei, Mervyn King, “Sfârșitul alchimiei: Banii, băncile și viitorul economiei mondiale”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dobânda de politică monetară a fost diminuată de BNR ultima dată în mai 2015, cu 0,25 puncte, de la 2% la 1,75%, nivel minim istoric. BNR a ales să nu scadă sub acest nivel, deși dobânzi mai mici persistă la nivel global, potrivit lui Isărescu, scrie News.ro.

”Dobânzile mici persistă la nivel global. Noi nu am scăzut dobânda sub 1,75%. Încurajăm economisirea pentru că, intuitiv, noi la BNR credem ca țara trebuie să-și creeze resurse (...)”, a afirmat Isărescu.

STUDIU Cei mai doriți angajatori de către studenții facultăților de management, IT și inginerie CITEȘTE ȘI STUDIU Cei mai doriți angajatori de către studenții facultăților de management, IT și inginerie

La nivel mondial, cele mai multe bănci centrale au dobânzi de referință de 0% sau apropiate de acest nivel. Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a majorat recent dobânzile pentru a doua oară în ultimele luni.

Dobânda de referință a crescut cu 0,25 puncte procentuale, Fed țintind un interval de 1%-1,25% și a anticipat că în acest an va opera încă o majorare, în pofida unor date economice mixte apărute în ultima perioadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
isarescu