Jerome Powell, nominalizat pentru un nou mandat la conducerea Fed. Acțiunile americane urcă la noi maxime record

Jerome Powell, nominalizat pentru un nou mandat la conducerea Fed. Acțiunile americane urcă la noi maxime record
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 nov 2021

Președintele SUA, Joe Biden, l-a nominalizat, luni, pe Jerome Powell pentru un nou mandat la conducerea Rezervei Federale (Fed). Acțiunile de pe Wall Street s-au apreciat în urma anunțului, indicii S&P 500 și Nasdaq urcând la maxime record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casa Albă a anunțat nominalizarea lui Powell pentru un nou termen de patru ani în funcția de președinte al băncii centrale. Powell, de profesie avocat, a preluat conducerea Fed în februarie 2018, la propunerea fostului președinte Donald Trump.

Lael Brainard, membră în Consiliul Guvernatorilor al Fed și principala contracandidată a lui Powell, a fost nominalizată pentru postul de vicepreședinte.

Acțiunile One United Properties și TTS intră în structura indicilor FTSE pentru piață emergentă. Noi bani ai investitorilor de portofoliu sunt așteptați în România CITEȘTE ȘI Acțiunile One United Properties și TTS intră în structura indicilor FTSE pentru piață emergentă. Noi bani ai investitorilor de portofoliu sunt așteptați în România

"Am încredere deplină (...) că președintele Powell și Dr. Brainard vor oferi conducerea puternică de care are nevoie țara noastră", a declarat Biden.

Principalii indici bursieri de pe Wall Street s-au apreciat în urma anunțului. Alegerea lui Powell pentru un nou mandat la șefia Fed are loc în contextul îngrijorărilor tot mai mari că banca centrală ar putea rămâne în urmă cu politicile monetare menite să combate inflația în creștere.

Rata anuală a inflației din SUA a accelerat la 6,2% în octombrie, cel mai ridicat nivel din ultimii 31 de ani.

Cu toate acestea, investitorii par să fie încrezători în strategia lui Powell. Nominalizarea lui Powell transmite un semnal puternic că șeful Fed continuă să se bucure de un sprijin bipartit larg și că va acționa după cum este necesar pentru a-și atinge mandatul său dublu de menținere a stabilității prețurilor și ocuparea forței de muncă, potrivit Bloomberg.

În jurul orei 17:20 (ora României), indicele S&P 500 avansa cu 0,91% față de referința de vineri, Dow Jones Industrial Average (DJIA) se aprecia cu 0,77%, iar Nasdaq Composite cu 0,90%.

S&P 500 și Nasdaq au urcat anterior la maxime intraday record.

viewscnt
Afla mai multe despre
jerome powell
fed
rezerva federala sua
actiuni americane
actiuni wall street