Klaas Knot: Inflația în zona euro nu este la nivelul dorit de BCE

Klaas Knot: Inflația în zona euro nu este la nivelul dorit de BCE
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2019

Inflația în zona euro nu este la nivelul dorit de BCE, a afirmat duminică Klaas Knot, membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, într-un interviu acordat publicației italiene Corriere della Sera, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform datelor publicate săptămâna aceasta de Eurostat, rata anuală a inflației a crescut în aprilie la 1,7% în zona euro, de la 1,4% luna precedentă. Conform acestor cifre, inflația din zona euro este relativ aproape de obiectivul țintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creștere a prețurilor mai mică, dar apropiată de 2%, arată Agerpres.

Situația actuală "nu converge pe deplin către obiectivul BCE, o creștere a prețurilor mai mică, dar apropiată de 2%. Avem în minte o cifră care este clar mai apropiată de 2% decât datele înregistrate în ultimii cinci-șase ani", a declarat Klaas Knot, care este și guvernatorul Băncii Centrale a Olandei.

Cele mai mari bănci încă analizează dacă vor mai acorda credite Prima Casă după înlocuirea ROBOR cu IRCC în calculul dobânzii CITEȘTE ȘI Cele mai mari bănci încă analizează dacă vor mai acorda credite Prima Casă după înlocuirea ROBOR cu IRCC în calculul dobânzii

Acesta a adăugat: "Singurul lucru pe care îl putem face este să menținem presiunea, să ne asigurăm că economia continuă să crească la un nivel ridicat. La un anumit moment, aceste evoluții ar putea de asemenea duce la prețuri mai ridicate".

În martie, BCE și-a revizuit estimările privind creșterea prețurilor de consum în zona euro până la 1,2% în acest an, la 1,5% anul viitor și la 1,6% în 2021, față de 1,6%, 1,7% și 1,8% cât estima în luna decembrie. Prin această revizuire, președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi a admis implicit că BCE nu își va atinge, înainte de 2022, obiectivul privind o creștere a prețurilor mai mică dar apropiată de 2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
inflatie