KPMG - amendată din nou în Marea Britanie pentru nereguli privind activitatea de audit

KPMG - amendată din nou în Marea Britanie pentru nereguli privind activitatea de audit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 mar 2024
KPMG a fost amendată cu 1,5 milioane de lire sterline de către autoritatea britanică de reglementare în domeniul contabilității pentru "deficiențe grave" în auditul M&C Saatchi, una dintre cele mai cunoscute agenții de publicitate din Marea Britanie.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Financial Reporting Council a declarat că a impus amenda firmei din Big Four pentru că nu a respectat cerințele de audit în timpul revizuirii conturilor M&C Saatchi pentru anul care s-a încheiat în decembrie 2018.
Rezervele internaționale ale României se apropie de un prag record CITEȘTE ȘI Rezervele internaționale ale României se apropie de un prag record

"Auditul KPMG nu a respectat standardele de calitate necesare într-o serie de aspecte, ceea ce echivalează cu deficiențe grave de audit și încălcări ale standardelor de audit", a declarat Claudia Mortimore, consilier executiv adjunct la FRC, citată de Financial Times.

Dezvăluirea erorilor contabile a obligat M&C Saatchi să își ajusteze profiturile raportate pentru 2018 și anii anteriori.
 
Agenția a fost timp de ani de zile una dintre cele mai respectate rețele de publicitate din Marea Britanie, dar s-a confruntat recent cu condiții mai dificile și cu dispute în consiliul de administrație cu privire la viitorul său.
 
Companiile de audit din “Big Four”- grupul celor mai puternici jucători de pe piața de profil, KMPG, PwC, Deloitte și EY - au fost, în ultimii ani, ținta a numeroase investigații legate desfășurarea activității de audit contabil. 
 
În 2018, KPMG a fost amendată cu 3 milioane de lire sterline de autoritățile britanice din domeniul contabil pentru încălcarea standardelor în domeniu în relația cu retailerului din industria modei Ted Baker.

Marea Britanie a anunțat că dorește o reformă a pieței de audit și chiar înlocuirea FRC cu o entitate mai puternică. În 2019, parlamentarii britanici au propus ca cei patru jucători trebuie să se “spargă” pentru a evita în viitor repetarea eșecurilor grave de audit care au subminat încrederea în profesie. Aceștia au recomandat și restricții suplimentare pentru companiile Big Four. În consecință, FRC a cerut acestor companii să separe activitatea de audit de restul diviziilor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
kmpg
audit
bif four
amenda big four
amenda kpmg
audit