Legendarul miliardar american Warren Buffett nu-și poate imagina un default al datoriilor Statelor Unite

Legendarul miliardar american Warren Buffett nu-și poate imagina un default al datoriilor Statelor Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2023

Legendarul miliardar american Warren Buffett a declarat sâmbătă că nu își poate imagina ca Washingtonul să permită intrarea Statelor Unite în incapacitate de plată a datoriilor, prin refuzul de a ridica plafonul datoriei țării, cu riscul de a perturba sistemul financiar mondial, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vorbind la întâlnirea anuală a Berkshire Hathaway, în centrul orașului Omaha, Buffett a mai spus că ar fi fost ”catastrofal” ca autoritățile de reglementare să nu protejeze deponenții băncii Silicon Valley, recent confiscate.

Incident deasupra Mării Negre, aproape de România: Un Suhoi rusesc a șicanat o aeronavă poloneză CITEȘTE ȘI Incident deasupra Mării Negre, aproape de România: Un Suhoi rusesc a șicanat o aeronavă poloneză

Buffett, în vîrstă de 92 de ani, care este președintele și directorul general al Berkshire, și Charlie Munger, 99 de ani, vicepreședinte, au răspuns timp de cinci ore la întrebările acționarilor, la întâlnire.

Vicepreședintele grupului, Greg Abel, în vârstă de 60 de ani, care ar deveni CEO dacă Buffett nu ar mai fi la conducere, și vicepreședintele Ajit Jain, 71 de ani, au răspuns și ei la câteva întrebări.

Introducerea impozitării progresive va afecta dorința medicilor de a face gărzi, acuză Federația Solidaritatea Sanitară CITEȘTE ȘI Introducerea impozitării progresive va afecta dorința medicilor de a face gărzi, acuză Federația Solidaritatea Sanitară

Întâlnirea a fost piesa centrală a unui weekend pe care Buffett îl numește ”Woodstock pentru capitaliști”, care atrage zeci de mii de oameni în Omaha.

Evenimentul include, de asemenea, reduceri la cumpărături și evenimente în oraș. Prezența a crescut semnificativ față de anul trecut, Berkshire primind cereri de bilete din 45 de țări.

Joe Biden planifică să trimită în Taiwan ajutoare pentru arme în valoare de 500 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Joe Biden planifică să trimită în Taiwan ajutoare pentru arme în valoare de 500 de milioane de dolari

Spre deosebire de 2022, arena din centrul orașului Omaha care găzduiește întâlnirea a fost plină la capacitate maximă.

Berkshire a publicat sâmbătă și rezultatele primului trimestru.

Profitul net a crescut de peste șase ori, la 35,5 miliarde de dolari, reflectând în mare parte câștigurile din acțiunile Berkshire, inclusiv ale  Apple, precum și veniturile mai mari din investiții și o revenire a performanței asigurătorului auto Geico.

Berkshire a mai spus că a răscumpărat acțiuni de 4,4 miliarde de dolari, în trimestrul respectiv, și a vândut acțiuni ale unei alte companii, de 13,3 miliarde de dolari, semnalând o mai mare încredere în propriile acțiuni.

Buffett a spus că performanța Berkshire de subscriere a asigurărilor se va îmbunătăți probabil în 2023, iar Berkshire va genera mai multe venituri acum, când ratele dobânzilor au crescut.

El a spus că a investit 7 miliarde de dolari în titluri de trezorerie în aprilie și că recent a cumpărat alte titluri, de 3 miliarde de dolari, cu un randament de aproape 6%.

Fosta conducere a OMV se mută în Bahrein: Pleininger - numit CEO al Tatweer. Fostul său șef, Seele, este deja în Consiliul de Supraveghere CITEȘTE ȘI Fosta conducere a OMV se mută în Bahrein: Pleininger - numit CEO al Tatweer. Fostul său șef, Seele, este deja în Consiliul de Supraveghere

Înainte de întâlnire, mii de oameni s-au aliniat în afara arenei, înainte de deschiderea acesteia, la ora 7 a.m. CDT (1200 GMT), pentru a obține locuri aproape de scenă.

Mulți au recunoscut că ar putea fi una dintre ultimele lor șanse de a-i vedea pe Buffett și Munger, având în vedere vârsta lor înaintată.

Vidhya Vivekananda, un asociat de investiții din Vancouver, a spus că ea și soțul ei s-au prezentat cu 30 de minute mai devreme, pentru a participa pentru prima oară la eveniment.

”Era pe lista noastră de lucruri de mult timp. Nu știm cât va dura cu Warren și Charlie înainte ca aceștia să predea ștafeta”, a spus ea.

Yongsheng Zhao, care locuiește în Shanghai și este cercetător pentru o firmă de administrare a activelor, a declarat că s-a prezentat la miezul nopții pentru a participa pentru a opta oară la eveniment. Acesta și-a adus propriul scaun.

”Sunt inspirat de pasiunea și normalitatea lor. Sper că vor putea continua încă cinci ani sau mai mult”, a spus el, referindu-se la Buffett și Munger.

viewscnt
Afla mai multe despre
warren buffett
sua datorie publică default
sua plafon de îndatorare