Lira sterlină se depreciază în urma atacului terorist din Londra

Lira sterlină se depreciază în urma atacului terorist din Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2017

Lira sterlina a scăzut, luni, în tranzacțiile asiatice, după atacul terorist din Londra în care șapte oameni au fost uciși, cu câteva zile înainte de alegerile anticipate programate pe 8 iunie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda britanică s-a depreciat cu până la 0,3% față de dolar, lira fiind ulterior tranzacționată în declin cu 0,1%, la 1,2866 dolari pe unitate, scrie News.ro.

Al treilea atac terorist din Marea Britanie în mai puțin de trei luni a avut loc înainte de votul din 8 iunie, care va fi organizat în timp ce poliția înarmată va patrula pe străzi în cea mai mare demonstrație de forță din ultimele decenii.

14 deputați PNL vor să clarifice prin lege atribuțiile Poliției locale de a dirija traficul și legitima și amenda șoferi CITEȘTE ȘI 14 deputați PNL vor să clarifice prin lege atribuțiile Poliției locale de a dirija traficul și legitima și amenda șoferi

Lira a avut de suferit în ultimele două săptămâni, sondajele indicând un scor strâns în alegeri, crescând probabilitatea ca nici conservatorii și nici laboriștii să nu își asigure o majoritate clară. Un astfel de rezultat ar spori incertitudinile cu doar 11 zile înainte de începerea negocierilor cu Uniunea Europeană pentru Brexit.

”Suntem încă precauți în privința lirei. Chiar și după alegerile din această săptămână vor exista numeroase incertitudini în jurul Brexit, în special legate de terenul comun pentru negocierile cu Europa. În același timp, economia încetinește”, a declarat Daniel Been, director pentru cercetări în domeniul valutar la Australia & New Zealand Banking Group în Sydney.

În ultima lună, lira a coborât cu 0,8% în raport cu dolarul, dar vineri a avansat până la 1,2904 dolari pe unitate, după ce datele din SUA referitoare la locurile de muncă din afara sectorului agricol au ratat estimările analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina