Miliardarul francez Patrick Drahi va lansa în 2019 o bancă online în Europa, în țările unde operează grupul Altice

Miliardarul francez Patrick Drahi va lansa în 2019 o bancă online în Europa, în țările unde operează grupul Altice
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2017

Miliardarul francez Patrick Drahi vrea să lanseze o bancă online la începutul anului 2019, în țările europene unde operează grupul sa de telecomunicații Altice, a declarat o sursă apropiată situației, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca, care se va numi Alticebank, va adăuga o nouă operațiune grupului Altice, care s-a extins deja dincolo de sectorul telecomunicațiilor din preluarea de drepturi de distribuție TV și a platformei online de publicitate video Teads, scrie News.ro.

Planul Altice scoate în evidență concurența crescută în domenul serviciilor financiare de rertail, operatorii mobili considerând că numărul mare de samrtphone-uri și utilizarea mai scăzută a sucursalelor bancare reprezintă o oportunitate de a concura băncile tradiționale.

Altice, un holding înregistrat în Olanda, s-a extins rapid în Statele Unite și Europa, printr-o serie de achiziții finanțate prin împrumuturi.

Cel mai mare investitor din turismul românesc deschide perla coroanei: hotelul Phoenicia Royal,de cinci stele, se lansează marți după o investiție de 7 milioane euro CITEȘTE ȘI Cel mai mare investitor din turismul românesc deschide perla coroanei: hotelul Phoenicia Royal,de cinci stele, se lansează marți după o investiție de 7 milioane euro

Grupul deține SFR Group, al doilea mare operator de telecomunicații din Franța, și cel mai mare operator din Portugalia.

”Este prima la nivel european, dar cu certitudine nu și ultima”, a spus Julien Maldonato, partener la Deloitte în Paris, referindu-se la băncile online lansate de companiile de telecomunicații.

Operatorul francez Orange testează la rândul său o bancă online și speră să o lanseze la nivel național pentru a concura băncile tradiționale cu servicii ieftine, care eventual să fie extinse pentru a include împrumuturi și asigurări.

Serviciul, Orange Bank, ar urma să devină profitabil în 4-5 ani și a fost format după ce grupul a cumpărat o participație de 65% la Groupama Banque, anul trecut.

Lansarea la nivelul Franței a fost amânată luna trecută pentru a efectua teste suplimentare.

Planul Orange în Franța contrastează cu strategia Altice, potrivit căreia serviciul bancar va fi construit de la zero și va trebui să fie aprobat de autoritățile de reglementare.

Altice a solicitat licență bancară din partea Băncii Centrale Europene (BCE), a spus sursa, confirmând o informația anterioară publicată de Le Parisien.

Reprezentanții BCE au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
patrick drahi
banca online
altice