Citigroup și Wells Fargo au raportat profituri peste estimări în trimestrul doi

Citigroup și Wells Fargo au raportat profituri peste estimări în trimestrul doi
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2017

Citigroup și Wells Fargo, unele dintre cele mai mari bănci americane, au raportat profituri peste așteptări în trimestrul al doilea, susținute de creșterea operațiunilor de creditare și dobânzile mai mari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Electrica SA a ajuns la un acord cu Fondul Proprietatea pentru preluarea participațiilor pe care acesta le deține la filialele sale. Valoarea tranzacției: cu 68 de milioane peste oferta refuzată anul trecut de Fond CITEȘTE ȘI Electrica SA a ajuns la un acord cu Fondul Proprietatea pentru preluarea participațiilor pe care acesta le deține la filialele sale. Valoarea tranzacției: cu 68 de milioane peste oferta refuzată anul trecut de Fond

Profitul net al Citigroup, a patra mare bancă americană în funcție de active, a scăzut cu 3,2% în trimestrul al doilea, la 3,87 miliarde de dolari, dar a fost peste așteptările analiștilor, datorită unori venituri din operațiunile de trading care au fost mai bune decât estima banca, scrie News.ro.

Veniturile obținute de Citigroup pe piețele financiare a scăzut cu circa 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce directorul financiar John Gerspach a prognozat un declin de 12% cu două săptămâni înainte de finalul trimestrului.

Veniturile totale ale Citigroup au urcat cu 2%, la ,17,9 miliarde de dolari, peste nivelul de 17,37 miliarde de dolari anticipat de analiști.

Wells Fargo, a treia mare bancă americană după active, a raportat un profit trimestrial peste așteptări, susținut de veniturile din dobânzi, care au urcat cu 6,4%, la 12,48 miliarde dolari și de provizioanele mai mici pentru creditele neperformante.

Profitul net al băncii a crescut cu 4,5%, la 5,4 miliarde de dolari.

Acțiunile Wells Fargo au scăzut însă cu 1,8%, pentru că veniturile operaționale totale, de 22,17 milairde de dolari, au ratat estimările analiștilor, de 22,47 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan
citigroup