Ministerul Finanțelor a respins toate ofertele băncilor la licitația de obligațiuni de astăzi

Ministerul Finanțelor a respins toate ofertele băncilor la licitația de obligațiuni de astăzi
scris 24 dec 2018

Ministerul Finanțelor a respins, astăzi, toate ofertele băncilor primite în cadrul licitației pentru o emisiune de obligațiuni de stat pe 48 de luni, prin care intenționa să atragă 300 de milioane de lei.

Băncile participante la licitație au transmis oferte în valoare totală de 229 milioane de lei, arată Agerpres.

Ministerul a planificat în decembrie 2018 împrumuturi de la băncile comerciale de 4,28 miliarde de lei, din care 3,8 miliarde de lei prin licitații de obligațiuni de stat și certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Economiștii șefi ai celor mai mari bănci avertizează statul că după noile taxe vor fi cumpărate mai puține titluri de stat și va putea ajunge să se împrumute cu costuri de peste 6% pe scadențe medii-lungi, cu riscul necesității unui acord de finanțare int CITEȘTE ȘI Economiștii șefi ai celor mai mari bănci avertizează statul că după noile taxe vor fi cumpărate mai puține titluri de stat și va putea ajunge să se împrumute cu costuri de peste 6% pe scadențe medii-lungi, cu riscul necesității unui acord de finanțare int

Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat. Față de luna noiembrie, împrumuturile programate sunt mai mari cu 420 de milioane de lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
titluri stat
banci