Ministerul Finanțelor lansează o nouã emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează o nouã emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2024

Ministerul Finanțelor lanseazã marți, 18 iunie, o nouã emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. Și în aceastã nouã emisiune de titluri de stat, donatorii de sânge sunt principalii beneficiari ai celei mai bune dobânzi.  

„Recurența cu care investitorii revin cãtre emisiunile de titluri de stat, odatã ce scadențele anterioare au ajuns la maturitate, ne-a fãcut sã lansãm o nouã ediție fațã de cele stabilite inițial. Emisiunile de titluri de stat FIDELIS au reușit sã consolideze un instrument financiar devenit indispensabil pentru românii ce cautã forme de investiții cu risc minim. Mã bucur cã se menține încrederea fațã de capacitatea noastrã de a oferi instrumente avantajoase, dar și cã reușim sã avem un rol marcant în dezvoltarea pieței locale de capital”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
Toți comercianții, obligați să accepte plata cu cardul. Câți bani puteți „scoate” la POS în magazine CITEȘTE ȘI Toți comercianții, obligați să accepte plata cu cardul. Câți bani puteți „scoate” la POS în magazine

Dupã succesul înregistrat în prima jumãtate din 2024, când, prin campania de donare de sânge a Programului FIDELIS au fost salvate peste 10.000 de vieți prin investiții de peste 400 milioane de lei realizate de cãtre 3.031 de donatori, Ministerul Finanțelor a decis creșterea frecvenței acestor emisiuni de la 4 la 6 ediții pe an.

Tranșa dedicatã donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândã de 7%, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediții.

De asemenea, persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 1 ianuarie 2024, beneficiazã de scãderea de 10 ori a pragului minim de subscriere, de la 5.000 la 500 de lei.

A treia ediție a programului de titluri de stat FIDELIS, care debuteazã marți, 18 iunie, va conține și emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, respectiv, 5%.

Valoarea nominalã a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv, 1.000 de euro.

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, prin intermediul bãncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercialã Românã, BRD – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
fidelis