Numărul de utilizatori Twitter a stagnat în ultimul trimestru al anului trecut

Numărul de utilizatori Twitter a stagnat în ultimul trimestru al anului trecut
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 feb 2016

Numărul de utilizatori Twitter activi lunar a stagnat în ultimul trimestru al anului trecut, pentru prima dată de la listarea la bursă a rețelei sociale, la 320 de milioane, potrivit datelor publicate astăzi de companie. Acțiunile Twitter au scăzut cu peste 5% joi, ca urmare a anunțului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe de altă parte, rezultatele financiare s-au îmbunătățit. Astfel, Twitter a înregistrat venituri de 719 milioane de dolari în ultimul trimestru din 2015, cu peste 48% mai mari decât în perioada similară a anului precedent, iar pierderea netă s-a redus cu aproape 30%, la 90,2 milioane de dolari, față de 125,4 milioane de dolari în perioada octombrie-decembrie 2014.

Profitul ajustat (care exclude anumite elemente speciale) a fost de 16 cenți pe acțiune. Analiștii consultați de Reuters anticipau un profit ajustat pe acțiune de 12 cenți.

Twitter ar putea introduce un nou algoritm de afișare a mesajelor, care ține cont de preferințe CITEȘTE ȘI Twitter ar putea introduce un nou algoritm de afișare a mesajelor, care ține cont de preferințe

Pentru primul trimestru al anului acesta, Twitter anticipează venituri de 595-610 milioane de dolari, sub estimările analișilor, de 627,1 milioane de dolari.

De la revenirea lui Jack Dorsey în funcția de CEO, în luna iulie a anului trecut, acțiunile Twitter au pierdut peste 50% din valoare.

De la oferta publică inițială, care a avut loc în 2013, investitorii au fost constant dezamăgiți de rezultatele financiare ale Twitter. Ca urmare, platforma încearcă să atragă noi utilizatori prin introducerea unor funcții noi, multe dintre acestea inspirate de alte rețele de socializare.

Spre exemplu, Twitter ia în calcul posibilitatea de a permite postarea unor mesaje mai lungi, renunțând la limita de 140 de caractere, cu scopul de a atrage mai mulți utilizatori, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de presa internațională. Limita de caractere pentru mesajele publicate pe platforma de socializare ar urma să crească la 10.000, iar schimbarea ar putea avea loc chiar la finele acestui trimestru.

Totodată, Twitter a introdus, în noiembrie 2015, butonul "Like", reprezentat printr-o inimă, cu ajutorul căruia utilizatorii își pot arăta aprecierea pentru mesajele publicate, în locul butonului "Favorite", care permitea adăugarea unei postări la o listă formată din "tweet-urile" preferate.

Luna trecută, patru dintre cei nouă vicepreședinți ai Twitter au anunțat că vor părăsi compania, În plus, Twitter a desființat în toamna lui 2015 circa 336 de locuri de muncă, adică aproximativ 8% din personalul companiei la acel moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
retea sociala
socializare
social media
profit
pierdere
utilizatori
facebook