CashIT, o bază de date online a salariilor din IT pentru România

CashIT, o bază de date online a salariilor din IT pentru România
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 feb 2016

”Vrei să știi care sunt adevăratele salarii din industria IT? Nu știi ce sumă să negociezi pentru noul loc de muncă? Suntem bombardați cu informații legate de salariile programatorilor, dar nu avem o imagine de ansamblu a acestei piețe. Contribuie în mod anonim la baza noastra de date, compară salarii și analizează-ți opțiunile!”

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aceasta este descrierea pe care o găsim pe cash-it.xyz, un site care-și propune să creeze o bază de date cât mai cuprinzătoare cu salariile programatorilor din România.

Și se pleacă de la o idee simplă: cei care activează în industria IT introduc, sub protecția anonimatului, datele despre jobul actual, bineînțeles, inclusiv salariul, pentru ca tot ei, în momentul în care își schimbă jobul să își poată face o idee despre salariile plătite pe specializarea dorită.

Căutarea se poate face în funcție de trei criterii a căror completare nu este obligatorie: companie, oraș și poziția urmărită.

Rezultatele din baza de date, pe lângă salariu, includ informații precum experiența, forma de angajare sau orașul. Deosebit de importantă mi se pare localizarea geografică a informațiilor, deoarece salariile pentru poziții similare pot diferi substanțial de la oraș la oraș, în funcție de cererea și oferta de pe piața muncii.

În ceea ce privește volumul bazei de date, se poate observa, după doar câteva căutări, că sunt orașe care au foarte puține intrări sau chiar deloc. De exemplu, la ora redactării acestui material, nu am găsit niciun rezultat pentru Ploiești.

De asemenea, există și discuția despre acuratețea informațiilor. Cum oricine poate adăuga date sub protecția anonimatului, nu putem exclude posibilitatea introducerii intenționate de date false de către persoane răuvoitoare.

Chiar și așa, CashIT se poate dovedi un instrument util, a cărui idee nu văd de ce nu ar putea fi extinsă la toate domeniile de activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
salarii
it
job-uri
programare