Numele lui Cristian Socol, discutat în coaliția de guvernare pentru postul de viceguvernator al BNR

Numele lui Cristian Socol, discutat în coaliția de guvernare pentru postul de viceguvernator al BNR
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2017

Cristian Socol, consilierul pe probleme economice al fostului premier Victor Ponta, este luat în calcul pentru funcția de viceguvernator al BNR, în condițiile în care a contribuit la programul de guvernare al PSD, au precizat surse social-democrate, pentru News.ro. Socol este considerat un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, care îl considera un protejat de-al său, potrivit unor stenograme DNA publicate în 2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numele lui Cristian Socol a mai fost vehiculat, la momentul formării Guvernului Grindeanu, pentru a prelua conducerea Ministerului de Finanțe sau a Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

Sursele News.ro au precizat că pentru postul de viceguvernator al BNR va fi desemnată o persoană din partea PSD, agreată și de ALDE în cadrul ședinței coaliției de guvernare.

Cristian Socol este economist și predă la Academia de Studii Economice (ASE).

Numele lui Cristian Socol a apărut în stenogramele, publicate de presă în 2014, unor discuții purtate de Viorel Hrebenciuc, care îl considera pe Socol un protejat al său.

"Este consilierul premierului pe economic, e copil de-al meu. L-a crescut pe Andrei (Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, n.r.), l-a adus asistentul lui în primul an, e din familie, cum ar veni", a afirmat Hrebenciuc despre Cristian Socol, potrivit stenogramelor din ordonanța DNA în dosarul liderului PSD, prezentate de Hotnews.ro.

FOTO Mesajele de la proteste care i-au plăcut premierului Grindeanu: \ CITEȘTE ȘI FOTO Mesajele de la proteste care i-au plăcut premierului Grindeanu: "No more Victoria's Secrets!" și "Sorine, clipește de două ori dacă vrei să te salvăm!"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că vineri va avea loc ședința coaliției de guvernare PSD-ALDE, printre subiectele care se vor afla pe ordindea de zi aflându-se și funcția de viceguvernator al BNR, rămasă vacantă după demisia lui Bogdan Olteanu.

Chestionat când soluționează funcția de viceguvernator al BNR, Liviu Dragnea a spus că în ședința de vineri a coaliției.

„Vineri, la ora 10.00, la sediul PSD din Kiseleff, o să avem o ședință a coaliției și acesta va fi unul din punctele de pe ordinea de zi a discuției. Sper să stabilim și pe cine am putea să susținem acolo”,a precizat liderul PSD.

De asemenea, întrebat dacă pentru funcția de viceguvernator al BNR va exista o propunere a coaliției, președintele social-democraților a spus: „Eu așa cred că ar trebui să fie”.

viewscnt
Afla mai multe despre
cristian socol
viceguvernator bnr