O subsidiară Kruk a câștigat la licitație un portofoliu de creanțe din România de 282 milioane euro

O subsidiară Kruk a câștigat la licitație un portofoliu de creanțe din România de 282 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 mai 2017

InvestCapital Malta, subsidiară a recuperatorului polonez de creanțe Kruk, a câștigat o licitație pentru achiziția unui portofoliu de creanțe din România cu o valoare nominală de aproximativ 282 milioane euro, a anunțat, joi, compania poloneză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Finalizarea achiziției este condiționată de încheierea cu succes a negocierilor dintre părțile relevante și ajungerea la un acord în privința termenilor comerciali, arată Kruk într-o notă către acționari.

Kruk a investit circa 4,65 milioane euro în achiziția de portofolii de creanțe pe piața românească în primul trimestru, în scădere de la 6,5 milioane euro în ultimele trei luni din 2016.

Reuniunea BERD: România ispitește investitorii străini cu câștiguri bursiere mari, stabilitate macro, prognoze utopice de PIB și nicio veste despre Fondul suveran sau adoptarea euro CITEȘTE ȘI Reuniunea BERD: România ispitește investitorii străini cu câștiguri bursiere mari, stabilitate macro, prognoze utopice de PIB și nicio veste despre Fondul suveran sau adoptarea euro

La nivelul anului 2016, investițiile polonezilor în portofolii de creanțe cesionate în România au atins 87,9 milioane euro. Cea mai mare achiziție pe piața locală a fost preluarea, alături de International Finance Corporation (IFC), a celui mai mare portofoliu de creanțe de consum din România, cu o valoare nominală de 597 milioane euro și o valoare contabilă de 170 milioane euro.

Principalii concurenți ai Kruk în România sunt companiile APS (Cehia), Kredyt Inkaso (Polonia) și EOS (Germania).

viewscnt
Afla mai multe despre
kruk
creante
achizitie