Omniasig a înregistrat o creștere a primelor subscrise de 14% în primele nouă luni

Omniasig a înregistrat o creștere a primelor subscrise de 14% în primele nouă luni
scris 5 dec 2019

Omniasig Vienna Insurance Group a anunțat, joi, că a înregistrat, în primele nouă luni ale anului, o creștere de 14% a primelor brute subscrise, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, până la aproape 945 milioane lei (197,8 milioane euro).

Conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, profitul brut înregistrat este de aproape 38 milioane lei. Volumul total de despăgubiri plătite de companie în această perioadă a fost de aproximativ 600 milioane lei, scrie News.ro.

”Strategia noastră de creștere sustenabilă și subscriere prudentă dă rezultate și în acest an. Pentru 2019, unul dintre principalele noastre obiective strategice rămâne în continuare dezvoltarea segmentelor non-auto, iar rezultatele din primele nouă luni ale anului arată că suntem în direcția corectă. Pe lângă creșterea pe care o vizăm în sectorul de business, suntem orientați în continuare și către nevoile comunității și ne concentrăm să aducem aici o contribuție importantă”, a spus Mihai Tecău, președinte directorat Omniasig Vienna Insurance Group.

ANALIZĂ PROFIT TV Lira sterlină a crescut în anticiparea victoriei Conservatorilor, iar dolarul canadian în urma deciziei Băncii Canadei CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Lira sterlină a crescut în anticiparea victoriei Conservatorilor, iar dolarul canadian în urma deciziei Băncii Canadei

Pe segmentul asigurărilor auto (Casco și RCA), compania a consemnat o creștere, înregistrând cumulat pe cele două linii prime brute subscrise de aproximativ 667 milioane lei, o valoare care este cu peste 14% mai mare, în raport cu aceeași perioadă din 2018. Linia asigurărilor Casco s-a aflat în ascensiune în primele nouă luni din 2019, cu o creștere de 20 de procente. Pe linia asigurărilor de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA), volumul primelor brute subscrise a înregistrat o creștere de 5%.

Volumul asigurărilor de sănătate a înregistrat o creștere de peste 30%

În ceea ce privește segmentul Property (asigurările de incendiu și calamități naturale), subscrierile din primele nouă luni ale anului curent au crescut cu 10%, în linie cu strategia companiei, de dezvoltare a liniilor de asigurări non-auto.

”Volumul asigurărilor de sănătate a înregistrat o creștere de peste 30% în aceste prime trei trimestre din 2019, fapt ce subliniază un grad din ce în ce mai ridicat de conștientizare a clienților cu privire la utilitatea și necesitatea acestui tip de asigurare. Totodată, și asigurările de accidente și boală au consemnat o majorare de 9% a primelor brute subscrise”, se arată în comunicat.

Același trend ascendent se remarcă și în cazul asigurărilor de călătorie, volumul primelor brute subscrise majorându-se cu 25%.

”Numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz de către Omniasig Vienna Insurance Group în primele nouă luni ale anului 2019 a fost în cuantum de 529, în timp ce numărul reclamațiilor soluționate favorabil a fost de 87, restul fiind neîntemeiate. Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie în primele nouă luni ale anului curent și care nu au fost anulate, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,048% dintre acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în această perioadă, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă mai puțin de 0,40% dintre acestea”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig vienna insurance group