Panică pe piețe - O nouă variantă a coronavirusului detectată, pentru care vaccinurile pot fi ineficiente. Bursele europene scad puternic

Panică pe piețe - O nouă variantă a coronavirusului detectată, pentru care vaccinurile pot fi ineficiente. Bursele europene scad puternic
Andra Oprescu
Andra Oprescu
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 nov 2021

Acțiunile europene scad puternic în prima parte a ședinței de vineri, după ce în sudul Africii a fost detectată o nouă variantă a coronavirusului, pentru care vaccinurile pot fi ineficiente. La București, bursa pierde două procente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Ce vor face autoritățile și care este planul strategic pentru salvarea vieții românilor în contextul pandemic actual sunt teme care vor fi anunțate la Videoconferința Profit Health.forum - Sistemul sanitar, între pandemie și criza economică. Unde este pacientul? Ediția a IX-a

Videoconferința, organizată cu sprijinul Bristol Myers Squibb și Nordis Group, programată pentru 9 decembrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

Primul caz legat de această variantă a fost detectat în Botswana, pe 11 noiembrie, iar un alt caz a fost descoperit în Hong Kong, la un bărbat care revenise de curând din Africa de Sud.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Noua variantă sud-africană a coronavirusului B.1.1.529, care are peste 30 de mutații, a fost confirmată astăzi și în Israel, fiind vorba despre o persoană care s-a întors în țară din Malawi. Alte două cazuri sunt investigate.

Indicele paneuropean Stoxx 600 scade cu 2,8% în jurul orei 11:00, ora României. Bursa de la Frankfurt scade cu 3%, iar cea de la Paris, cu aproape 4%.

Cele mai lovite sunt acțiunile companiilor din turism, transporturi și energie. Operatorii aerieni scad abrupt, în contextul în care Marea Britanie a anunțat că interzice temporar zborurile din Africa de Sud și alte țări din sudului Africii, din cauza noii variante de coronavirus.

Spre exemplu, acțiunile Ryanair scad cu 8%, iar cele ale Air France-KLM, cu 7%.

Indicele sectorial Stoxx 600 Travel & Leisure este în scădere cu 4,5%:

În contextul acestui declin al burselor europene și al unei ajustări importante și pe contractele futures pe indicii americani, și la BVB sunt scăderi agresive, cu deprecieri generalizate pe cele mai tranzacționate 30 de acțiuni.

La orele prânzului, pe volume peste media obișnuită pentru 2 ore de tranzacționare, piața bursieră românească se corecta agresiv. Indicele BET suferea un recul de 2%, până la un nivel cu puțin peste reperul de 12.350 puncte, în contextul unei aversiuni generale la risc în piețele financiare internaționale.

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au o retragere de 1,39%, până la prețul de 2,4900 lei/acțiune, pe cele mai mari transferuri de 5,87 milioane lei. Acestea sunt urmate, cu schimburi însumând 3,36 milioane lei de titlurile One United Properties (ONE), care se corectează cu 2,60%, până la prețul de 2,4350 lei/acțiune.

De asemenea, titlurile Nuclearelectrica (SNN) înregistrează un recul de 3,58%, până la prețul de 3,17 milioane lei.

Profit.ro a semnalat de marți deteriorarea indicatorilor tehnici și anularea secvenței specifice trendului de creștere, cu maxime și minime din ce în ce mai ridicate, conform teoriei lui Dow. Deprecieri mai mari de 3% consemnăm acum pe titlurile de la cota pieței reglementate, precum Romgaz Mediaș (SNG), TeraPlast Bistrița (TRP), BRK Financial Group (BRK), Compa Sibiu (CMP), Romcarbon buzău (ROCE), Biofarm (BIO) sau Alumil Rom industry.

Indicele pieței AeRO, de asemenea, suferă un declin de 1,71%.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
africa de sud