GRAFIC Bursa se corectează și aduce schimbări în secvența tehnică. Tranzacții-mamut pe acțiunile Băncii Transilvania

GRAFIC Bursa se corectează și aduce schimbări în secvența tehnică. Tranzacții-mamut pe acțiunile Băncii Transilvania

Sursa foto: Michalsuszycki | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 nov 2021

Transferuri de tip deal cu acțiuni ale celei mai mari instituții de credit românești, Banca Transilvania, au reprezentat 3 sferturi din rulajul de 107,68 milioane lei al pieței de acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Bursa de Valori București a traversat o ședință în care investitorii au avut tendința de a marca profituri fără a avea, în același timp, o contraparte consistentă la cumpărare în piața reglementată. Acesta este contextul unei noi sesiuni de corecții.

Indicele compozit BET-XT a pierdut 1,18% și indicele reprezentativ BET a suferit un declin de 1,21%, până la nivelul de 12.473,42 puncte, unde se află atât sub media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), cât și sub precedentul minim relativ din ultima sesiune a lunii octombrie. Sub aspect tehnic, indicele a anulat secvența unor maxime și minime din ce în ce mai ridicate, caracteristice trendului ascendent conform teoriei lui Dow.

GRAFIC Bursa se corectează și aduce schimbări în secvența tehnică. Tranzacții-mamut pe acțiunile Băncii Transilvania

Plus de credibilitate pentru acest semnal negativ, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au înregistrat un recul de 1,76%, până la prețul de 2,5150 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 5,16 milioane lei în piața reglementată. Pe același emitent și pe un nivel de preț inferior, de 2,5000 lei/acțiune, au fost efectuate pe segmentul deal transferuri speciale mari, în valoare agregată de 81,31 milioane lei.

Oferta Aquila se închide la prețul de 5,5 lei/acțiune. Compania este evaluată la 1,1 miliarde lei CITEȘTE ȘI Oferta Aquila se închide la prețul de 5,5 lei/acțiune. Compania este evaluată la 1,1 miliarde lei

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a corectat cu 0,76%, până la prețul de 18,26 lei/acțiune, pe o activitate de 1,06 milioane lei. Tot pe sectorul financiar, titlurile BRK Financial Group (BRK) au coborât cu 4,12%, până la prețul de 0,3260 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,76 milioane lei.

Piața a mai fost trasă în jos de declinul a 2 acțiuni cu tranzacții apropiate de reperul de 2 milioane lei: -2,39%, până la prețul de 0,4700 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), și -1,86%, până la prețul de 21,10 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M).

Rompetrol Well Services își înjumătățește profitul net la 9 luni CITEȘTE ȘI Rompetrol Well Services își înjumătățește profitul net la 9 luni

Titlurile care din data de 20 decembrie vor intra în structura indicelui FTSE Russell nu au păstrat suflul din ședința precedentă. Dacă titlurile One United Properties (ONE) au mai câștigat 0,46%, până la prețul de 2,1900 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,39 milioane lei, în schimb titlurile Transport Trade Services (TTS) au închis în teritoriu negativ și nu au izbutit să atragă decât transferuri de aproximativ 118.000 de lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au alunecat cu 0,22% sub referință, până la nivelul de 1,8160 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,86 milioane lei, tendința fiind în ansamblu mai atenuată pentru indicele financiar BET-FI care s-a depreciat cu 0,58%, până la nivelul de 51.804,83 puncte.

Profitul net al IAR Brașov crește cu peste 50% CITEȘTE ȘI Profitul net al IAR Brașov crește cu peste 50%

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a avut un declin de 1,34%, în linie cu media pieței. Din structura sa, titlurile Electrica (EL) au avut o revenire de 2,76%, până la prețul de 10,44 lei/acțiune, pe transferuri de 1,25 milioane lei, nu însă înainte de a atinge un minim intraday de 10,16 lei/acțiune.

Pragul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit și de alte 4 simboluri, toate cu închidere „pe roșu”: -0,65%, până la prețul de 230,00 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN), -1,52%, până la prețul de 42,20 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), -1,70%, până la prețul de 34,70 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG) și -0,90%, până la prețul de 1,1000 lei/acțiune, pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica
one united