Petrolul scade, în contextul în care speranțele investitorilor privind un acord al marilor producători se risipesc

Petrolul scade, în contextul în care speranțele investitorilor privind un acord al marilor producători se risipesc
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 apr 2016

Cotațiile petrolului au scăzut miercuri, pe fondul temerilor că întânirea marilor producători, programată duminică la Doha, nu se va finaliza cu o soluție care să tempereze supraproducția și declinul prețurilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Îngrijorările investitorilor au fost alimentate de comentariile ministrului saudit al Petrolului Ali al-Naimi, care a afirmat, pentru o publicație locală, că o reducere a producției nu este luată în calcul. Totodată, potrivit unor informații din presă, ministrul Iranian al Petrolului nu va participa la întâlnire, ci va trimite un înlocuitor.

În jurul orei 15:00, petrolul Brent, cu livrare în iunie, era în scădere cu 1,03%, la 44,2 de dolari/baril. La New York, petrolul West Texas Intermediate (WTI), cu livrare în mai, era în coborâre cu 1,4%, la 41,6 dolari/baril.

"Investitorii așteptau ca OPEC să facă ceva – fundamentele acestei idei par să fie făcute din nisip", a spus Ben Le Brun, analist la Sydney's OptionsExpress.

Prețul aurului negru a depășit marți pragul de 44 dolari/baril și a atins cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, după ce agenția de știri rusă Interfax a relatat, citând surse familiare cu discuțiile, că Arabia Saudită și Rusia au ajuns la un acord pentru înghețarea producției lunare de petrol.O decizie finală este așteptată la reuniunea marilor exportatori de la Doha din această duminică. Potrivit acelorași surse, decizia nu va depinde de acceptul Iranului de a participa la măsura menită să conducă la stabilizarea prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
doha
petrol
iran
arabia saudita
cotatii