A picat un nou Consiliu de Administrație al Bursei, iar mandatul polonezului Sobolewski nu poate fi reînnoit. De luni, directorul general adjunct Alin Barbu îi ia locul

A picat un nou Consiliu de Administrație al Bursei, iar mandatul polonezului Sobolewski nu poate fi reînnoit. De luni, directorul general adjunct Alin Barbu îi ia locul
scris 18 aug 2017

Consiliul de Administrație al BVB convocat pentru votarea directorului general nu s-a întrunit din lipsa de cvorum. Până la desemnarea celui de-al 9-lea membru în CA în locul vacantat de Cristian Micu, conducerea executivă a bursei trece în interimat. Alin Barbu ar urma să-i ia locul lui Sobolewski la șefia Bursei.

Ironie a sorții. Decesul lui Cristian Micu, eveniment tragic care a descompletat Consiliul de Administrație, a întrerupt continuitatea la șefia Bursei de Valori București a polonezului Ludwik Sobolewski. Mandatul acestuia expiră luni fără ca acesta să fi putut fi reînnoit de CA. Ieri o nouă întâlnire a board-ului a fost „trântită” din lipsă de cvorum.

Un număr de 4 membri – probabil cei care nu îl vor pe Soboleswski pe mai departe la conducerea executivă a BVB – au ales să nu se prezinte, au declarat pentru Profit.ro surse din piața de capital. Raportul de 4 la 4 nu a putut tranșa lucrurile, în condițiile în care Radu Hanga, director executiv Strategie-Coordonare Grup la Banca Transilvania, votat la sfârșitul lunii trecute ca membru porovizoriu, nu a primit o avizare pe această poziție de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Romradiatoare Brașov, firmă unde antrenorul Mircea Lucescu are o deținere de 16,5%, ajunge la cota Bursei CITEȘTE ȘI Romradiatoare Brașov, firmă unde antrenorul Mircea Lucescu are o deținere de 16,5%, ajunge la cota Bursei

Un interimar al conducerii executive ar urma să fie asigurat de directorul general adjunct Alin Barbu, cel care a mai făcut acest lucru și în urmă cu 4 ani de zile. Sobolweski își încetează, de jure, activitatea. Surse din piața de capital declaraseră pentru Profit.ro, la începutul acestei luni, că, oricum, o eventuală reînnoire a mandatului lui Sobolewski nu s-ar fi făcut la un pachet salarial la fel de generos ca la cooptarea acestuia în conducerea BVB.

Problema noului mandat de 4 ani al directorului general al BVB ar urma să fie tranșată în prima parte a toamnei. Pentru data de 14 septembrie este deja convocată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor în vederea desemnării celui de-al 9 lea membru al CA.

Odată cu avizarea acestuia de către ASF, ar fi realizate și condiții pentru întrunirea cvorumului astfel încât conducerea administrativă a Bursei să decidă într-un fel sau altul asupra persoanei care ar urma să ocupe poziția de director general.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
ludwik sobolewski
bursa
asf
radu hanga
banca transilvania
alin barbu