Acționarii Transelectrica "trântesc" propunerea de dividend cu randament de 3% a boardului

Acționarii Transelectrica "trântesc" propunerea de dividend cu randament de 3% a boardului

Sursa foto: Maxim Racu / dreamstime.com

scris 27 apr 2021

AGA de la transportatorul național de energie electrică Transelectrica respinge alocarea de dividende inclusiv din rezultatul reportat, așa cum aceasta fusese prinsă în convocator de Consiliul de Administrație.

Adunarea Generală a Acționarilor Anuală de la Transelectrica (TEL) a respins cu 78,88% din voturile exprimate propunerea Consiliului de Administrație pentru repartizarea profitului net de 149,81 milioane lei obținut în 2020. Din acesta, suma de 39,14 milioane lei ar fi urmat să plece către acționari sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut era de 0,534 lei/acțiune, iar acestuia i s-ar fi adăugat, conform propunerii, un dividend de 0,280 lei/acțiune acordat din rezultatul reportat.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Cele 2 dividende agregate cu dată a plății 25 iunie ar fi conferit acționarilor un randament net de 2,95% atunci când este raportat la ultimul preț de închidere de 26,20 lei/acțiune. Acționarul majoritar, cu o participație de 58,69%. este statul român prin Secretariatul General al Guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
bvb
bursa
dividende