Acțiunile americane scad în așteptarea ședinței Fed

Acțiunile americane scad în așteptarea ședinței Fed
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 sep 2022

Principalii indici bursieri americani s-au retras marți, investitorii poziționându-se pentru o nouă majorare semnificativă a dobânzii-cheie la ședința de politică monetară de miercuri. Presiunea la vânzare s-a intensificat după ce Ford Motor a oferit noi dovezi privind impactul inflației asupra afacerilor companiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele S&P 500 a pierdut peste 19% până acum în acest an, deoarece investitorii se tem că înăsprirea agresivă a politicii monetare ar putea arunca economia în recesiune, îngrijorări alimentate recent de proiecțiile sumbre ale FedEx, General Electric și Ford, scrie Reuters.

Acțiunile producătorului auto din Detroit s-au prăbușit cu 12,3%, după ce compania a avertizat că inflația galopantă duce la creșterea costurilor de achiziție de la furnizori, estimând cheltuieli cu 1 miliard de dolari mai mari decât se aștepta pentru trimestrul al treilea.

Sesiune de revenire pe volume mici la BVB CITEȘTE ȘI Sesiune de revenire pe volume mici la BVB

S&P 500 a închis tranzacțiile marți cu un declin de 1,1%, Dow Jones a coborât cu 1%, iar Nasdaq Composite cu 0,95%.

Cei mai mulți analiști estimează că Rezerva Federală (Fed) va majora dobânzile de referință cu 0,75 puncte procentuale miercuri, piețele evaluând, de asemenea, o probabilitate de 17% pentru o creștere mai agresivă, de 1 punct procentual.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed