Acțiunile eBay au atins un nivel record, după ce compania a renunțat la PayPal ca partener principal de plăți

Acțiunile eBay au atins un nivel record, după ce compania a renunțat la PayPal ca partener principal de plăți
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2018

Acțiunile platformei de comerț electronic eBay au urcat joi la un nivel istoric pentru companie, după ce retailerul a anunțat că renunță la PayPal ca partener principal de plăți, analiștii considerând că măsura o va ajuta să concureze mai eficient Amazon, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania olandeză Adyen va deveni principalul procesor de plăți pentru eBay, potrivit unui plan care prevede creșterea numărului de tranzacții efectuate direct pe site-urile eBay, scrie News.ro.

Analiștii consideră că această strategie poate avea ca efect creșterea veniturilor eBay și reducerea costurilor.

Antibiotice Iași vrea să își deschidă reprezentanțe în Ucraina și Republica Moldova CITEȘTE ȘI Antibiotice Iași vrea să își deschidă reprezentanțe în Ucraina și Republica Moldova

“Îndepărtarea de PayPal și reducerea costurilor de vânzare a produselor pe platformele companiei daca ca eBay să devină un concurent mai important, pentru că scade costurl relativ comparativ cu alte companii, inclusiv Amazon”, a declarat Tom Forte, analist la firma D.A. Davidson.

Ebay se adaptează modelului retailerului de produse hand made Etsy, prin preluarea controlului asupra procesării plăților de la PayPal.

”Dar, pentru a fi clar, întotdeauna va exista un loc pentru PayPal pe eBay – dar nu la fel de important”, a precizat Forte.

Unii analiști s-au declarat totuși suprinși de beneficiile estimate de eBay de pe urma preluării controlului asupra serviciului de plăți. Compania a prognozat că profitul operațional va crește cu 500 de milioane de dolari după expirarea contractului cu PayPal, la jumătatea anului 2020.

Tranzacțiile pentru eBayreprezintă circa 13% din totalul plăților procesate de către PayPal, ale cărei acțiuni au scăzut joi  8% în urma informațiilor.

PayPal ar putea compensa această pierdere provocată de eBay datorită ritmului ridicat de creștere al afacerilor sale, dar în acest moment nu este sigur că va reuți acest lucru, a spus Mark Palmer, analist la firm BTIG.

Susținerea dată de eBay companiei olandeze Adyen ar putea transforma, în timp, acest procesor de plăți mult mai mic într-un concurent mai puternic al PayPal.

Alți analiști au spus însă că PayPal, care a fost principalul procesor de plăți pentru eBay în ultimii 15 ani și care vă rămâne o opțiune de plăți pe platformă, are capacitatea de a suporta lovitura.

Acțiunile eBay au urcat joi cu 15%, înregistrând cea mai mare creștere de după anul 1998, când compania a debutat la bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ebay
paypal