Acțiunile europene au avut, în septembrie, cea mai bună lună din 2017

Acțiunile europene au avut, în septembrie, cea mai bună lună din 2017
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 sep 2017

Acțiunile europene au consemnat în septembrie cea mai rapidă creștere din acest an, de 3,8%, inclusiv pe fondul evoluțiilor bursiere foarte bune din sectorul bancar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ședința de astăzi, indicele pan-european Stoxx Europe 600 a crescut cu circa 0,5% și a încheiat ședința la 388,16 puncte, maximul ultimelor trei luni.

“Revenirea zonei euro este tot mai puternică, într-o perioadă în care oamenii sunt tot mai optimiști. Companiile au avut rezultate bune trimestrul trecut, iar investitorii par optimiști cu privire la trimestrul care tocmai se încheie și următoarele trimestre”, spune Craig Erlam, analist la Oanda, citat de MarketWatch.

Tudose vrea să discute cu Isărescu despre creșterea Robor. ”Măcar să știm: mai e BNR sau e o structură de zei” CITEȘTE ȘI Tudose vrea să discute cu Isărescu despre creșterea Robor. ”Măcar să știm: mai e BNR sau e o structură de zei”

Printre cele bune evoluții din luna septembrie au fost cele din sectorul bancar, Stoxx Europe 600 Banks avansând cu aproape 5% la nivel lunar, în condițiile în care investitorii anticipează însăsprirea politicii monetare atât în Europa cât și în SUA. Vineri, acțiunile din sectorul bancar au crescut cu puțin peste 0,5% peste bursele europene.

Bursa de la Frankfurt a urcat cu aproape 1% în ședința de astăzi, în timp bursele de la Paris și Londra au urcat cu 0,7%. Bursa de la Madrid a crescut cu 0,5% înainte de referendumul programat duminică în Catalonia, referitor la obținerea independenței față de Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
burse
stoxx europe 600
banci
catalonia
spania