Acțiunile europene au frânat după 5 ședințe de creștere

Acțiunile europene au frânat după 5 ședințe de creștere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 ian 2018

Acțiunile europene au coborât miercuri de la maximul ultimilor peste 2 ani, atins în ședința precedentă, în contextul unei tendințe de creștere a dobânzilor la titluri de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a pierdut 0,4% în ședința de astăzi, consemnând primul declin din ultimele 6 ședințe. Bursa de la Frankfurt a pierdut circa 0,8%, cea de la Paris, 0,4%, în timp ce bursa de la Londra a crescut cu 0,2%, pe fondul evoluțiilor bune din sectorul bancar.

Bursele europene au urmat tendița de scădere a acțiunilor din SUA după ce Bloomberg a raportat că autoritățile din China să reducă sau să întrerupă cumpărările de titluri de stat americane.

“Dacă acest lucru se dovedește adevărat și China nu mai vede titlurile americane ca o opțiune atractivă, repercusiunile ar putea fi semnificative, având în vedere că vorbim despre unul dintre cei mai mari deținători de titluri americane de împrumut. O schimbare semnificativă a politicii Chinei ar putea influența considerabil costurile de împrumut pentru SUA”, spune Craig Erlam, analist senior la Oanda, citat de MarketWatch.

Investitorul miliardar Warren Buffett spune că povestea criptomonedelor va avea un final trist pentru investitori CITEȘTE ȘI Investitorul miliardar Warren Buffett spune că povestea criptomonedelor va avea un final trist pentru investitori

Randamentele bondurilor au urcat la nivel global după informațiile potrivit cărora oficialii chinezi cer frânarea achizițiilor de titluri de stat americane.

Dobânzile la titlurile americane de Trezorerie pe 10 ani au atins maximul ultimelor 10 luni, iar cele ale bondurilor germane cu aceeași maturitate au atins maximul din octombrie, când Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să prelungească programul de achiziții lunare de active, dar să reducă volumul acestora.

În pofida tendinței generale de scădere pe bursele europene, indicele sectorului bancar european a crescut cu 2,1%, la maximul ultimilor peste 2 ani, în contextul în care perspectiva unor dobânzi mai mari la nivel mondial ar avantaja creditorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
bursa
china
stoxx 600
actiuni
obligatiuni
sua