Acțiunile europene au închis la maximul ultimelor aproape trei săptămâni

Acțiunile europene au închis la maximul ultimelor aproape trei săptămâni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 nov 2016

Acțiunile europene au încheiat ședința de joi la maximul ultimelor aproape trei săptămâni, susținute de evoluția prețului petrolului și așteptările că Banca Centrală Europeană (BCE) va continua măsurile de stimulare economică dacă va fi necesar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,6%, la cel mai ridicat nivel din 28 octombrie, după un declin de 0,2% în ședința precedentă.

Acțiunile din sectorul energetic au urcat cu peste 1%, pe fondul evoluției pozitive a cotațiilor petrolului. Ministrul Energiei Khalid al-Falih a afirmat, joi, că este optimist în legătură cu materializarea acordului OPEC, convenit în septembrie, la Alger. Falih crede că piața tinde spre echilibru, urmând ca procesul să fie accelerat de acordul OPEC, care ar urma să fie finalizat pe 30 noiembrie, la Viena.

Cea mai bună evoluție a fost consemnată în sectorul materiilor prime, Stoxx europe 600 Basic Resources avansând cu circa 1,5%.

Tot joi, BCE a publicat minuta ședinței de politică monetară din octombrie, care sugerează că instituția este pregătită să extindă programul de relaxare cantitativă dacă va fi necesar.

În SUA, președintele Rezervei Federale (Fed), Janet Yellen, a semnalat joi că instituția este “relativ aproape” de o majorare a dobânzilor, în condițiile în care piața muncii și inflația, aflate în vizorul băncii, au o evoluție pozitivă. Investitorii anticipau deja, înainte de aceste comentarii, că Fed ar putea decide o majorare a dobânzii cheie la ședința din decembrie, prima astfel de mutare din acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
actiuni
burse
petrol
fed
bce