Acțiunile europene au închis pe roșu pentru a treia zi consecutiv

Acțiunile europene au închis pe roșu pentru a treia zi consecutiv
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 feb 2016

Principalele burse europene au coborât miercuri pentru a treia ședință consecutiv, reflectând evoluția piețelor asiatice. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate de acțiunile din sectorul bancar, în frunte cu băncile din Italia. În pofida aprecierii semnificative a cotațiilor petrolului, de peste 5%, cele mai multe companii energetice au avut evoluat descendent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a încheiat ziua cu un declin de 1,5%, după ce marți a scăzut cu 2,1%. Bursa de la Londra a scăzut cu 1,4%, piața de capital de la Paris cu 1,3%, iar bursa de la Frankfurt cu 1,5%.

"Din nou, sentimentul investitorilor din Europa s-a format pe baza evenimentelor din Asia", a spus analistul traderului britanic IG Group, Alastair McCaig, citat de MarketWatch.

Piețele asiatice au închis ședința de miercuri cu scăderi de până la 3,2%, pe fondul temerilor privind încetinirea economiei Chinei și al rezultatelor financiare slabe raportate de companiile japoneze.

Revenind în Europa, acțiunile Banco Popolare și Banca Popolare di Milano Scarl s-au depreciat cu peste 5,7%, în condițiile în care investitorii sunt îngrijorați de nivelul ridicat al creditelor neperformante din sectorul bancar italian, scrie Bloomberg.

În sectorul farmaceutic, titlurile Novo Nordisk au scăzut cu 7,6%, după ce compania daneză a raportat rezultate financiare sub așteptările pieței.

Și acțiunile companiilor energetice au scăzut miercuri, tot pe fondul rezultatelor slabe, cu toate că prețul petrolului Brent a avansat cu peste 5%, la 34,4 dolari/baril. Cel mai abrut declin, de 13%, a fost înregistrat de compania finlandeză Fortum Oyj.

Pe bursa de la New York, principalii indici erau în coborâre cu până la 1,3% la închiderea burselor europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
europa
europene
evolutii