Acțiunile europene au scăzut pentru a patra săptămână consecutiv, deși au închis în creștere vineri

Acțiunile europene au scăzut pentru a patra săptămână consecutiv, deși au închis în creștere vineri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 apr 2016

Acțiunile europene au închis în creștere vineri, sprijinite de avansul cotațiilor petrolului, dar și de veștile bune privind exporturile Germaniei. Totuși, pe parcursul săptămânii, acestea au avut o evoluție negativă, înregistrând al patrulea declin săptămânal consecutiv, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat vineri cu 1,2%, dar pe parcursul săptămânii a pierdut 1,8%.

Datele pozitive privind evoluția comerțului exterior al Germaniei au contribuit la evoluția favorabilă a acțiunilor europene. Exporturile Germaniei au crescut cu 1,3%, în februarie, la 99,5 miliarde de euro, după două luni consecutive de scăderi. Totodată, importurile au înregistrat o creștere de 0,4%, la 79,3 miliarde de euro, potrivit datelor publicate vineri.

Totodată, avansul cotațiilor petrolului a susținut evoluția pozitivă pe burse. Petrolul Brent (cu livrare în iunie), de referință pe piața gloablă, a avansat cu 6%, la 41,8 dolari/baril. Totodată, pe bursa de la New York, petrolul West Texax Intermediate (WTI), cu livrare în mai, a urcat cu 6,2%, la 39,6 dolari/baril.

Acțiunile băncii italiene UniCredit au crescut cu aproape 10% pe bursa de la Milano, după ce, surse citate de Bloomberg, au afirmat că banca ar urma să vândă credite de consum neperformante de aproximativ 400 milioane de euro firmei de private equity AnaCap Financial Partners.

Indicele FTSE 100, al bursei de la Londra, a avansat vineri cu 1,1%, DAX 30 (Frankfurt) cu 1%, iar CAC 40 (Paris) cu 1,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
actiuni
stoxx europe 600
unicredit
burse