Acțiunile europene cresc, în așteptarea discursului președintelui Fed

Acțiunile europene cresc, în așteptarea discursului președintelui Fed
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 mar 2016

Acțiunile europene au înregistrat creșteri în prima parte a ședinței de marți, în așteptarea discursului președintelui Rezervei Federale (Fed), Janet Yellen, care ar putea oferi noi indicii investitorilor despre o eventuală majorare a dobânzii cheie în SUA la ședința de politică monetară care va avea loc luna viitoare, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Majoritatea burselor europene au fost închise vineri și luni cu ocazia Paștelui catolic. Joi, Stoxx Europe 600 a închis în scădere pentru a patra ședință consecutiv, influențat și de scăderea prețului petrolului.

În jurul orei 12:00, indicele Stoxx Europe 600 era în urcare cu aproape 1%. Indicele DAX 30 al bursei de la Frankfurt înregistra o creștere similară, în timp ce indicele CAC 40 al bursei de la Paris avansase cu 1,2%.

Yellen va ține astăzi, la New York, un discurs și va oferi, probabil, noi semnale privind politica monetară din Statele Unite. Următoarea ședință de politică monetară a Fed va avea loc luna viitoare, iar așteptările privind o nouă majorare a dobânzii cheie sunt reduse.

“Piețele nu se așteaptă ca Fed să majoreze ratele de dobândă la întâlnirea din aprilie. Acest lucru s-ar putea schimba săptămâna aceasta, după publicarea mai multor date economice, inclusive raportul lunar privind locurile de muncă“, a afirmat Craig Erlam, analist la Oanda.

Pe de altă parte, cotațiile petrolului au înregistrat scăderi. Petrolul West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în mai era în coborâre cu 1,7%, la 38,7 dolari/baril, în timp ce, la Londra, petrolul Brent se tranzacționa pentru 39,5 dolari/baril, în scădere cu 1.9%.

Prețul petrolului a avansat luna aceasta, pe fondul așteptărilor privind un acord între statele membre OPEC și alți mari exportatori legat de plafonarea producției.

“Pentru a produce un șoc pozitiv real, producătorii ar trebui să facă un pas mai departe de înghețarea producției, la reducerea acesteia. Este probabil ca piața să își piardă încrederea în înghețarea producției“, spune Timothy Evans, expert în contracte futures pe energie la Citi.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
actiuni
fed
rezerva federala
sua
yellen
petrol