Acțiunile europene scad din cauza lockdown-ului anunțat de Austria și a temerilor că Germania îi poate urma exemplul

Acțiunile europene scad din cauza lockdown-ului anunțat de Austria și a temerilor că Germania îi poate urma exemplul
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 nov 2021

Acțiunile europene au trecut pe minus în ședința de vineri, în contextul lockdown-ului anunțat de Austria, dar și pe fondul temerilor că Germania, cea mai mare economie europeană, ar putea lua o decizie similară.

Stoxx 600 este în scădere cu 0,4% în jurul orei 17:30, ora României. Indicele paneuropean crescuse în prima parte a ședinței de astăzi, însă a trecut în teritoriu "roșu" după ce Austria a anunțat că va reimpune un lockdown total, începând de luni, pentru întreaga populație, și va introduce vaccinarea obligatorie de la 1 februarie 2022.

Bitcoin se pregătește să încheie cea mai slabă săptămână din ultimele 6 luni CITEȘTE ȘI Bitcoin se pregătește să încheie cea mai slabă săptămână din ultimele 6 luni

La nivel săptămânal, indicele Stoxx 600 este în coborâre cu 0,2%.

Indicele bursei de la Viena scade cu 3,3%. La Paris și Frankfurt, scăderile sunt de circa 0,6%, respectiv 0,5%.

Și ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a afirmat vineri că, având în vedere evoluția actuală a cazurilor de Covid-19, un lockdown total, inclusiv pentru persoanele vaccinate, nu poate fi exclus.

Acțiunile H&M au scăzut cu până la 4% intraday pe bursă din cauza temerilor legate de un lockdown în Germania, cea mai mare piață a companiei, care aduce circa 15% din vânzările totale ale retailerului suedez.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
lockdown
austria
germania lockdown
lockdown germania
h&m