Acțiunile producătorilor de gaze naturale – cel mai mare interes pentru investitorii de la BVB

Acțiunile producătorilor de gaze naturale – cel mai mare interes pentru investitorii de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 mai 2023

Cele mai lichide titluri de pe bursă au fost, în ultima sesiune, cele ale OMV Petrom și Romgaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe bursele din SUA și Europa, tendința a fost de vânzare, însă piața românească de acțiuni a rezistat bine și chiar a reușit o închidere pozitivă. Ca și în alte etape de acest fel, cotațiile au fost ținute cu prețul lichidității. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 28,76 milioane lei (5,79 milioane euro).

Peste o treime din această activitate a fost asigurată de acțiunile producătorilor de gaze naturale. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 1,47%, până la prețul de 0,4970 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,57 milioane lei, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au alunecat cu 0,13% sub referință, până la prețul de 39,55 lei/acțiune, pe transferuri de 5,06 milioane lei.

Ropharma Brașov își înjumătățește profitul net la T1 CITEȘTE ȘI Ropharma Brașov își înjumătățește profitul net la T1

Tot la capitolul producătorilor de energie, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au urcat cu 1,11%, până l aprețul de 49,95 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 2,52 milioane lei. Tot într-o notă de apreciere, +0,41%, au fost și titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au închis la prețul de 19,59 lei/acțiune o sesiune în care au adunat volume echivalente cu 1,50 milioane lei.

Sunt mișcări care au dat direcția ascedentă a pieței: +0,20% pentru indicele compozit BET-XT, +0,53% pentru indicele energetic BET-NG și +0,29% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.312,87 de puncte este pe cea mai ridicată valoare a acestei luni, așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile producătorilor de gaze naturale – cel mai mare interes pentru investitorii de la BVB

Pe contrasens față de restul pieței, indicele financiar BET-FI a suferit un declin de 0,50%, până la nivelul de 50.815,45 de puncte.

Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 acțiuni cu închideri divergente și deviații de amplitudine diferită: +0,37%, până la prețul de 13,60 lei/acțiune, pentru titlurile Transport Trade Services (TTS), -0,75%, până la prețul de 79,80 lei/acțiune, pentru titlurile Conpet Ploiești (COTE) și -1,42%, până la prețul de 18,02 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
tts
omv petrom
romgaz
nuclearelectrica
transgaz