Acțiunile Romgaz au scăzut cu 3,1%, într-o piață în coborâre cu 0,9%

Acțiunile Romgaz au scăzut cu 3,1%, într-o piață în coborâre cu 0,9%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 oct 2015

Bursa de la București a scăzut marți cu 0,9%, trasă în jos de acțiunile Romgaz (SNG), Fondul Proprietatea (FP) și Banca Transilvania (TLV), pe o lichiditate în ușoară urcare, asigurată în proporție de aproape 60% de producătorul de gaze naturale cu capital majoritar de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Romgaz au încheiat ședința bursieră cu o pierdere de 3,12%, pe un rulaj de 15,5 milioane de lei. Fondul Proprietatea a anunțat luni seara începerea unui plasament privat pentru un număr de 14,58 milioane de acțiuni Romgaz, 3,78% din titlurile companiei de gaze naturale.

Indicii de referință BET și BETPlus au închis în scădere cu 0,88%, respectiv 0,87%. BET monitorizează evoluția celor mai lichide 10 companii, în timp ce BETPlus cuprinde cele mai tranzacționate 34 de acțiuni din piața reglementată, cu excepția SIF-urilor și a acțiunilor companiilor străine.

Transferurile de acțiuni s-au situat la 27,4 milioane de lei, în creștere de la 25,08 milioane de lei în sesiune de luni.

Al doilea cel mai tranzacționat emitent după Romgaz a fost Fondul Proprietatea, cu transferuri totale de 2,44 milioane de lei, urmat de Banca Transilvania, cu 1,98 milioane de lei și Nuclearelectrica (SNN), cu 1,06 milioane de lei. Producătorul de energie nucleară a închis pe minus cu 1,31%, la 6,8 lei/acțiune.

Indicele sectorului energetic a scăzut cu 1,4%, în timp ce BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a coborât cu 0,97%.

BET XT și BET BK au scăzut cu 0,99%, respectiv 0,96%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

Pe principalele piețe europene, indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,4%, după ce luni a închis la maximul ultimelor două luni.

În regiune, bursa de la Praga a stagnat, piața de capital de la Varșovia a urcat cu 0,35%, în timp ce bursa de la Budapesta a închis în scădere cu 0,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bvb
inchidere