Afaceri și profit în creștere pentru Raiko Transilvania

Afaceri și profit în creștere pentru Raiko Transilvania

Sursa foto: Designer491 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 feb 2022

Listat pe piața AeRO de la BVB în primăvara anului trecut, producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 7,65 milioane lei, cu 27,4% mai mare decât cea de 6,00 milioane lei din 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raiko Transilvania (RKOT) a obținut în anul 2021 venituri de 7,83 milioane lei, în urcare cu 22,6% comparartiv cu 6,38 milioane lei în exercițiul financiar precedent. Performanța a fost realizată în contextul unui an pe care compania îl caracterizează drept imprevizibil, marcat de schimbări pe piața materilor prime și de restricțiile de pandemie.

În același interval de raportare, profitul net s-a majorat cu 18,3%, la aproximativ 442.000 de lei, față de cel de aproximativ 373.000 de lei din anul 2020. Societatea care s-a listat cota pieței AeRO a Bursei de Valori București în luna aprilie a anului trecut a lansat noi parteneriate cu distribuitori din Polonia și Țările Baltice.

Impact Developer & Contractor și-a redus cu o treime veniturile în anul 2021 CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor și-a redus cu o treime veniturile în anul 2021

Compania a intrat și pe piața panourilor solare standard, unde au realizat primele instalări și a inițiat colaborări cu producătorii din Europa. „Credem cu această tărie că această linie de business o să crească semnificativ în 2022. În acest moment ne aflăm în negocieri cu clienții care și-au manifestat interesul pentru produsele noastre și care activează pe piețele din Germania, Austria, țările Scandinave și Orientul Mijlociu”, spune emitentul în raportarea anuală preliminară.

Înființată în 2014, în localitatea Căpușu Mare (județul Cluj), Raiko Transilvania are ca principala activitate producția de sisteme de drenaj și producția, vânzarea și distribuția sistemelor complete de acoperiș de înaltă calitate și acoperișuri fotovoltaice.

Administratorul Unic si Directorul General al Raiko Transilvania, Tomasz Kurcin, deținea împreună cu soția sa, 53,25% din acțiunile Raiko Transilvania, societate care la ultimul preț de piață, de 1,6950 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 6,97 milioane lei (1,41 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
raiko transilvania
bvb
bursa
polonia