Alro Slatina împrumută 60 milioane dolari pentru investiții de la o bancă regională

Alro Slatina împrumută 60 milioane dolari pentru investiții de la o bancă regională
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 feb 2016

Alro Slatina, societate controlată prin grupul olandez Vimetco de miliardarul rus Vitali Machitski, accesează finanțare pentru proiecte de investiții în vederea reducerii dependenței energetice a companiei, de la Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, informează un comunicat al emitentului remis Bursei de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumutul se ridică la 60 de milioane de dolari și a fost garantat de debitor atât cu ipoteci imobiliare asupra bunurilor imobile ale companiei, cât și cu deținerile de acțiuni ale Alro la societățile Alum Tulcea și Conef. Maturitatea creditului este de 7 ani și va fi plătit în tranșe egale, începând cu a 24-a lună de la prima utilizare.

Contractarea acestui împrumut a fost aprobată în Adunarea Generală a Acționarilor din 30 octombrie 2015, alături de un alt împrumut, de 137 milioane dolari, luat de la un sindicat de bănci. Scopul acestuia (fără a selimita, însă, la acesta) este refinanțarea unei facilități de credit de tip revolving în valoare de 120 milioane dolari de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), contractată în august 2010, spunea decizia acționarilor de toamna trecută.

Alro Slatina trece pe profit la nouă luni cu un rezultat net de 90 milioane lei CITEȘTE ȘI Alro Slatina trece pe profit la nouă luni cu un rezultat net de 90 milioane lei

Ihsan Ugur Delikanli, președintele Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, spune că împrumutul de 60 milioane de dolari are în vedere să ajute Alro să-și majoreze capacitățile pentru produse cu valoare adăugată mare. "Consider că această facilitate va ajuta Alro să se poziționeze ca furnizor de top pentru industria high-tech, inclusiv aero-spațială. În  plus, va  contribui la expansiunea companiei și va crea mai multe locuri de muncă în România", a mai spus, potrivit comunicatului, șeful instituției de credit a Organizației pentru Cooperare Economică în Marea Neagră, care are sediul la Salonic, în Grecia.

“Împrumutul pe care l-am  obținut de la Black Sea Trade and Development  Bank va sprijini programul nostru de continuare a investițiilor în tehnologie modernă, în creșterea capacității de producție și a calității produselor noastre, reducând, în același timp, consumurile specifice", spune Marian Năstase, președintele Alro. Societatea este listată la Bursa de Valori București unde la prețul închiderii de ieri, de 1,11 lei/acțiune, capitalizarea bursieră este de 792,29 milioane lei (197,74 milioane dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
banca
credit
aluminiu
bvb
bursa