Alro Slatina își majorează profitul net trimestrial cu peste o treime

Alro Slatina își majorează profitul net trimestrial cu peste o treime
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 mai 2018

Pe fondul unei creșteri cu aproximativ 10% a afacerilor, producătorul de aluminiu Alro Slatina a obținut în primele 3 luni ale acestui an un rezultat net de aproape 125 milioane lei, aproape jumătate din câștigul net record pe întreg anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numai în acest an, acționarul majoritar de la Alro (ALR), miliardarul rus Vitali Machitski, va încasa dividende de 321,03 milioane lei (68,90 milioane euro), sumă de aproximativ 7 ori mai mare decât prețul plătit la privatizare în anul 2002. Combinatul de aluminiu din Slatina continuă isprăvile, raportând noi rezultate excelente pentru începutul lui 2018.

Compania a înregistrat în primul trimestru venituri din contractele cu clienții de 749,24 milioane lei, în creștere cu 9,95% față de cele de 681,43 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, costurile aferente vânzărilor de bunuri au urcat într-un ritm chiar mai accelerat, +13,92%, la 581,92 milioane lei, de la 510,79 milioane lei, ceea ce a determinat un declin de 15,03% al câștigului operațional EBIT, la 101,42 milioane lei, de la 119,37 milioane lei.

Totuși, la nivelul rezultatului net, majorarea a fost de 38,13%, la 124,62 milioane lei, de la 90,22 milioane lei. Este o performanță remarcabilă având în vedere că întreg câștigul net pe anul trecut, și acela record, a fost de 318 milioane lei.

Compa Sibiu, companie unde a intrat anul trecut fondul suveran al Norvegiei, și-a majorat cu 45% profitul net trimestrial, la peste 15 milioane lei CITEȘTE ȘI Compa Sibiu, companie unde a intrat anul trecut fondul suveran al Norvegiei, și-a majorat cu 45% profitul net trimestrial, la peste 15 milioane lei

La data de 31 martie, activele totale ale Alro se ridicau la 2,66 miliarde lei, fiind cu 4,72% mai mari decât cele de 2,54 miliarde lei de la sfârșitul anului trecut. Compania are planificate și pentru acest an investiții în valoare totală de 61 milioane dolari. Săptămâna trecută, conducerea societății a notificat piața că în septembrie Alro va începe construcția unor cuve de electroliză, lucrare pentru care a contractat Aluminium Pechiney, divizie a gigantului minier și de prelucrare a metalelor Rio Tinto.

Datoriile totale ale Alro s-au păstrat în ultimele 3 luni relativ constante în jurul reperului de 1,32 miliarde lei. La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, compania a semnat un contract de credit în valoare de 167 milioane dolari cu un consorțiu de intermediere care a inclus OTP Bank România, Unicredit Bank, Banca Comercială, Intesa Sanpaolo România, Banca Transilvania, Banca de Export-Import a României (Eximbank) și Garanti Bank.

Listate la Bursa de Valori București, titlurile Alro s-au aflat pe un trend puternic ascendent, accelerat în ultimele luni de dividendul consistent. La prețul de închidere de ieri de 3,9000 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 2,78 miliarde lei (600,57 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
dividende
aluminiu
bvb
bursa
garanti bank
otp bank
aluminium pechiney
rio tinto