Alro Slatina trece pe profit la nouă luni cu un rezultat net de 90 milioane lei

Alro Slatina trece pe profit la nouă luni cu un rezultat net de 90 milioane lei
scris 13 nov 2015

În primele trimestre ale anului trecut, producătorul de aluminiu înregistrase pierderi de 216,36 milioane lei.

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a realizat venituri din vânzări de 1,77 miliarde lei în primele nouă luni ale acestui an, în creștere cu 22,91% față de încasările de 1,44 miliarde lei din perioada similară din 2014.

Aceasta i-a permis companiei să treacă pe profit cu un rezultat net al exercițiului de aproape 90 milioane lei, față de pierderile de 216,36 milioane lei, conform datelor publicate pe portalul Alro. Compania are active proprii de 1,15 miliarde lei, în timp ce datoriile au scăzut cu 5,12%, la 1,11 miliarde lei, de la 1,17 miliarde lei cât era prins în bilanțul de la 31 decembrie 2014.

Adunarea Generală a Acționarilor a votat pe 30 octombrie contractarea unor noi împrumuturi de aproape 200 milioane dolari. Astfel, compania ar urma să acceseze un credit sindicalizat de 137 milioane dolari, împrumut garantat de acționarul majoritar Vimetco NV, care controlează 84,19% din acțiunile producătorului de aluminiu.

Scopul acestuia (fără a selimita, însă, la acesta) este refinanțarea unei facilități de credit de tip revolving în valoare de 120 milioane dolari de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) contractată în august 2010.

De asemenea, un credit pentru investiții în valoare de până la 60 milioane dolari va putea fi contractatde la Black Sea Trade and Development Bank, instituție de credit cu sediul la Salonic, în Grecia, a Organizației pentru Cooperare Economică în Marea Neagră.

Compania Alro este listată la Bursa de Valori București și la ultima valoare de închidere are o capitalizare de 985 milioane lei (238,94 milioane dolari). Producătorul de aluminiu este controlat, prin holdingul olandez Vimetco, de miliardarul rus Vitali Machitski.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
alro
bvb
bursa
vimetco
profit
pierdere