Antibiotice Iași și-a investit cea mai mare parte din profit anul trecut. Rămâne loc doar pentru un dividend cu randament de 1%

Antibiotice Iași și-a investit cea mai mare parte din profit anul trecut. Rămâne loc doar pentru un dividend cu randament de 1%
scris 24 mar 2023

Producătorul de medicamente Antibiotice distribuie dividende de 5 milioane lei, din care cu puțin peste jumătate vor merge către bugetul de stat.

Consiliul de Administrație al Antibiotice Iași (ATB) a convocat pentru 27-28 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și repartizarea profitului net de 38,51 milioane lei obținut anul trecut.

Majoritatea covârșitoare a acestuia, respectiv suma de 33,19 milioane lei, va fi alocată către capitolul „alte rezerve”. Din acestea, 30,52 milioane lei sunt reprezentate de facilități fiscale pentru profitul investit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice și echipamente periferice, precum și în programe informatice, conform convocatorului. Alte 2,67 milioane lei sunt reprezentate de facilități fiscale pentru activități de cercetare-dezvoltare.

Board-ul Transgaz propune distribuirea unei treimi din profit sub formă de dividende. Acțiunile gratuite vin la începutul lunii mai CITEȘTE ȘI Board-ul Transgaz propune distribuirea unei treimi din profit sub formă de dividende. Acțiunile gratuite vin la începutul lunii mai

În aceste condiții, numai suma de 5,32 milioane lei va pleca spre acționari sub formă de dividende, aceasta însemnând o rată de distribuție de 13,81%. Din acestea, 2,82 milioane lei vor fi încasate de bugetul de stat, în contul participației de 53,02% a statului român deținută prin intermediul Ministerului Sănătății, iar restul va fi repartizat către investitorii de portofoliu, din care cel mai important este SIF Oltenia (SIF5), care are un pachet echivalent cu 27,04% din capitalul social.

Dividendul brut propus cu dată a plății 2 octombrie este de 0,00792224 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB de 0,5920 lei/acțiune al titlurilor Antibiotice, acesta conferă acționarilor un randament de doar 1,23%.

viewscnt
Afla mai multe despre
antibiotice
ministerul sanatatii
bvb
bursa
dividende