Artego distribuie din profitul său net de 10 milioane lei un dividend cu randament de 6%

Artego distribuie din profitul său net de 10 milioane lei un dividend cu randament de 6%

Sursa foto: Dmitry Zimin / dreamstime.com

scris 30 mar 2021

Producătorul de articole din cauciuc Artego propune distribuirea unui dividend brut de 0,66317 lei/acțiune, mărit față de propunerea din convocatorul inițial.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Artego Târgu-Jiu (ARTE) a aprobat repartizarea profitului net de 10,59 milioane lei obținut anul trecut.

Suma de 5,38 milioane din acest câștig ar urma să fie repartizată către acționari sub forma unui dividend brut de 0,66317 lei/acțiune, care, la ultimul preț de piață, de 10,50 lei/acțiune al companiei specializată în fabricarea produselor industriale de cauciuc, ar purta un randament net de 6,00%. Este un vot pentru un dividend majorat întrucât la publicarea inițială a convocatorului la sfârșitul lunii februarie, valoarea dividendului brut ar fi urmat să fie de 0,5264 lei/acțiune.

Acțiunile Bittnet Systems intră în structura indicilor FTSE Global Micro Cap și FTSE Al Cap, majorând reprezentarea României în indicii pentru piețe emergente CITEȘTE ȘI Acțiunile Bittnet Systems intră în structura indicilor FTSE Global Micro Cap și FTSE Al Cap, majorând reprezentarea României în indicii pentru piețe emergente

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a fost aprobată reducerii capitalului social al societății cu peste 2 milioane lei, la 20,28 milioane lei, ca urmare a anulării unui număr de aproximativ 841.000 acțiuni proprii, dobândite de emitent în cadrul programului de răscumpărare aprobat prin hotararea AGEA din 16 aprilie.

Consiliul de Administrație a mai obținut, de asemenea, un mandat pentru răscumpărarea a până la aproimativ 811.000 de acțiuni, echivalente cu 10% din capitalul social într-un program de buyback derulat în termen de 18 luni de la publicaea în Monitorul Oficial a hotărârii AGEA.

viewscnt
Afla mai multe despre
artego
bvb
bursa
cauciuc
dividende