Artego Târgu Jiu vizează distribuirea sub formă de dividende a jumătate din profitul net al anului 2023

Artego Târgu Jiu vizează distribuirea sub formă de dividende a jumătate din profitul net al anului 2023

Sursa foto: Ctitze | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 feb 2024

Producătorul de articole de cauciuc și de benzi transportoare Artego vizează acordarea unui dividend cu randament de 2,5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al Artego Târgu-Jiu (ARTE) a convocat pentru data de 28-29 martie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și propunerea de repartizare a profitului net de 8,74 milioane lei obținut anul trecut.

Astfel, suma de 2,37 milioane lei va fi alocată la capitolul „alte rezerve”, 1,96 milioane lei îl reprezintă profitul reinvestit și 4,41 milioane lei ar urma să plece către acționari sub formă de dividende, reprezentând o repartizare de 50,46% din câștigul net.

Ascendia obține un profit net de 1 milion de lei în 2023, scădere drastică față de exercițiul predent CITEȘTE ȘI Ascendia obține un profit net de 1 milion de lei în 2023, scădere drastică față de exercițiul predent

Interesant este că suma este identică cu cea propusă anul trecut, și care atunci nu reprezenta decât 35,82% din câștigul net de 12,31 milioane lei al anului 2022. Finalmente, la AGA de bilanț din luna aprilie a anului trecut suma a fost suplimentată la 7,05 milioane lei.

Dividendul brut cu dată a plății 31 mai este de 0,54347 lei/acțiune și, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB al titlurilor Artego, de 19,50 lei/acțiune, conferă acționarilor un randament de 2,56%.

EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor este propusă prelungirea datei de utilizare a plafonului de creditare cash, multicurrency, cu caracter neangajant, pe durată nedeterminată în sumă de 2,22 milioane euro cu Intesa San Paolo Bank.

De asemenea, Artego – societate care pentru 30 septembrie 2023 a raportat datorii totale de 26,86 milioane lei – vizează majorarea liniei de credit existente de 2,25 milioane euro cu ING Bank până la valoarea de 4,25 milioane euro. Spre aprobarea acționarilor sunt supuse și linii pentru emiterea de scrisori de garanție bancară cu valoare agregată de 6,50 milioane lei de la aceeași instituție de credit.

viewscnt
Afla mai multe despre
artego
bursa
bvb
dividende