Banca Transilvania preia un portofoliu de credite performante de la Bank of Cyprus

Banca Transilvania preia un portofoliu de credite performante de la Bank of Cyprus
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 ian 2016

Documentele de preluare a activelor a fost semnat astăzi, iar detalii cu privire la tranzacție vor fi oferite la perfectarea ei în luna februarie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O parte din portofoliul de credite al Bank of Cyprus ajunge și în curtea Băncii Transilvania. Este vorba despre credite de retail performante care vor fi preluate în baza unui acord semnat astăzi de cele două părți. Nu au fost oferite informații cu privire la valoarea stocului de credit preluat, notificarea de astăzi către Bursa de Valori București a Băncii Transilvania menționând că detalii cu privire la tranzacții vor fi oferite la perfectarea acesteia, respectiv la sfârșitul lunii februarie.

Banca Transilvania este listată la BVB, unde acțiunea tranzacționată cu simbolul TLV a închis ședința de astăzi la prețul de 2,29 lei pe unitate, în scădere cu 0,43% față de sesiunea precedentă. La această cotație, capitalizarea bursieră a instituției de credit este de 6,93 miliarde lei (1,52 miliarde euro).

Bank of Cyprus și-a cedat o parte din portofoliul de active și de depozite la sfârșitul anului 2013 - după ce sistemul bancar cipriot a fost afectat de o criză majoră - către Marfin Bank, instituție care, de asemenea, ar urma să fie vândută, potrivit mai multor surse din piață.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bank of cyprus
marfin bank
banca transilvania
bvb
credite
cipru