Electroargeș vine în fața acționarilor cu un dividend cu randament net de 7%

Electroargeș vine în fața acționarilor cu un dividend cu randament net de 7%

Sursa foto: Nuthawut Somsuk / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 mar 2020

Deși nu propune repartizarea câștigului pentru anul trecut, producătorul de electrocasnice Electroargeș distribuie un dividend brut de 0,06 lei/acțiune din profitul nedistribuit din 2012.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al companiei Electroargeș Curtea de Argeș (ELGS) a convocat pentru data de 27-28 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor. Societatea a anunțat că nu va distribui dividende în contul profitului de 2,81 milioane lei de anul trecut, care a fost de 4 ori mai mic decât cel de 12,86 milioane lei din 2018. Aproximativ 625.000 de lei ar urma să fie direcționate către rezerva legală, iar restul ar urma să rămână ca surse proprii de dezvoltare, conform propunerii din convocator.

Totuși, Electroargeș va distribui un dividend brut de 0,0600 lei/acțiune din rezerve, în contul profitului nerepartizat obținut în anul 2012. La ultimul preț de piață de 0,8000 lei/acțiune, randamentul net este de 7,13%.

Acțiunile europene reiau declinul, după o tendință de revenire în deschiderea tranzacțiilor CITEȘTE ȘI Acțiunile europene reiau declinul, după o tendință de revenire în deschiderea tranzacțiilor

De asemenea, în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor este supus votului prelungirea unei facilități de credit de 18,00 milioane lei, contractată la Raiffeisen Bank, precum și constituirea garanțiilor aferente.

viewscnt
Afla mai multe despre
electroarges
bvb
bursa