Bittnet a cumpărat acțiuni Arctic Stream în valoare de 1,86 milioane lei

Bittnet a cumpărat acțiuni Arctic Stream în valoare de 1,86 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2021

Bittnet, companie de training în sectorul IT, a cumpărat acțiuni în valoare de 1,86 milioane lei ale Arctic Stream. Firmă cu capital integral românesc, aceasta a fost fondată în 2017 și  oferă servicii în evaluarea infrastructurii IT, consultanța, proiectarea, reproiectarea, integrarea și dezvoltarea infrastructurii de date și de securitate IT.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Bittnet Systems informează investitorii despre participarea, în data de 10 iunie 2021, la plasamentul privat pentru acțiunile companiei Arctic Stream (simbol bursier: AST). În urma alocării prorata la prețul de 25 lei/acțiune, emitentul a fost informat în data de 11 iunie 2021 de către intermediarul operațiunii, SSIF Tradeville, că i-au fost alocate un număr de 74.632 acțiuni AST, ceea ce reprezintă 1,78% din capitalul social și 1,78% din drepturile de vot ale societății. Valoarea investiției în acțiunile Arctic Stream se ridică la 1.865.800 lei. Conducerea a investit în cadrul plasamentului în baza mandatului pe care îl are conform actului constitutiv, iar din punct de vedere contabil, deținerea AST va fi reevaluată conform valorii de piață (rezultatele financiare nu vor fi consolidate în rezultatele grupului emitentului)”, arată un anunț al Bittnet transmis Bursei de Valori București (BVB).

Oferta secundară de vânzare de acțiuni Arctic Stream (simbol AST), inițiată de Dragoș Octavian Diaconu, acționarul majoritar și administratorul unic al companiei, a fost  încheiat cu succes și în mod anticipat, în prima zi, în condițiile unei suprasubscrieri de peste 7 ori. 

În plasamentul privat au fost oferite spre vânzare un numar de 838.260 de acțiuni (simbol AST), prețul final stabilit în ofertă fiind de 25 lei/acțiune. Subscrierile totale înregistrate au depașit 113 milioane lei, rezultând astfel într-o suprasubscriere de peste 7 ori față de valoarea inițială a ofertei. Subscrierea minimă a fost de 6.000 de acțiuni.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Capitalizarea anticipată a Arctic Stream se situează acum la aproape 105 milioane lei. Compania va face demersurile necesare listării acțiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, pe piața AeRO, cu simbolul AST. 

Pentru Arctic Stream, primul pas facut către Bursa de Valori București se integrează intenției de accelerare a dezvoltării, inclusiv prin achiziția de companii de profil și intrarea pe noi segmente de business. Totodată, creșterea vizibilității și a credibilității companiei vor contribui la atragerea unor noi talente în echipa proprie, dată fiind cererea tot mai ridicată de forță de muncă pe piața IT.

Grupul de companii IT Bittnet a înregistrat pierderi de 503.617 lei în primul trimestrul, de trei ori mai mari față de același trimestru din 2020 (-171.093 lei), în timp ce veniturile au scăzut cu aproape 4%, la 20,2 milioane de lei.

Pentru 2021, Bittnet vizează o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane de lei și un profit brut de 12,8 milioane lei.

Prețurile petrolului închid a treia săptămână consecutivă de creșteri CITEȘTE ȘI Prețurile petrolului închid a treia săptămână consecutivă de creșteri

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator și Servodata. Bittnet Training este liderul pieței de training IT din România, cu peste 15 ani de experiență și cea mai mare echipă de traineri IT din România. Equatorial este o companie de învățare bazată pe jocuri, specializată în programe de instruire transformatoare și consultanță la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din România, consolidându-și poziția de companie certificată de cei mai importanți furnizori de IT din lume și concentrându-se pe securitatea cloud și securitatea cibernetică. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning).

Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet
arctic stream
bursa
tranzactie
actiuni