Companiile aeriene intenționează să investească miliarde de dolari în taxiuri zburătoare

Companiile aeriene intenționează să investească miliarde de dolari în taxiuri zburătoare
scris 12 iun 2021

Taxiurile zburătoare au mai făcut un pas spre realitate după ce o serie de companii din Marea Britanie și Brazilia au făcut unele progrese comerciale, transmite Bloomberg.

Compania britanică Vertical Aerospace Group a primit comenzi condiționate pentru până la 1.000 de avioane electrice, care ar putea să coste până la patru miliarde de dolari, de la o serie de companii aeriene printre care se numără American Airlines Group Inc. și Virgin Atlantic Airways Ltd, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În paralel, constructorul brazilian de avioane Embraer SA a anunțat că poartă discuții pentru a transforma divizia sa care dezvoltă avioane electrice capabile să decoleze și să aterizeze vertical într-o companie publică, un anunț care a impulsionat cotația acțiunilor Embraer.

În California, start-up-ul Archer Aviation Inc. și-a prezentat viitorul concept de taxi zburător, denumit Maker, după ce a obținut o investiție de 20 de milioane de dolari din partea companiei aeriene United Airlines Holdings Inc. Această companie intenționează să cumpere până la 200 de avioane produse de Archer Aviation.

Chiar dacă niciun taxi zburător nu a fost aprobat pentru a fi utilizat în scop comercial, Autoritatea de reglementare în sectorul aeronautic din Europa estimează că aprobările ar putea fi acordate chiar din 2024. Companiile aeriene au început deja să lanseze comenzi pentru că văd un potențial pentru a dezvolta o nouă linie de business care are legătură cu transportul local, pe măsură ce principala lor activitate, legată de transportul oamenilor pe distanțe lungi, este supusă la presiuni din cauza emisiilor de CO2 și a pandemiei de Covid-19.

"Credem că acesta este începutul următoarei evoluții a mobilității aeriene urbane. Acesta este probabil la fel de important ca era avioanelor cu reacție", spune Domhnal Slattery, director general la compania de leasing de avioane Avolon Holdings Ltd., care a decis să investească 15 milioane de dolari în Vertical Aerospace.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Taxiurile zburătoare sunt concepute pentru a transporta doar câțiva pasageri, fiind comparabile cu un elicopter electric. Însă sunt mai silențioase, mai agile și nu emit CO2, pentru că utilizează mai multe motoare electrice. Aceste avioane sunt concepute pentru a face curse pe distanțe scurte, pe o distanță de 100 de mile (160 de kilometri) și ar putea să îi transporte pe cei care vor să facă rapid naveta până la aeroport sau pentru o ieșire la sfârșit de weekend.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxiuri zburătoare
marea britanie