Xiaomi poate încărca complet un smartphone în 8 minute

Xiaomi poate încărca complet un smartphone în 8 minute
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iun 2021

Compania chineză a demonstrat o nouă tehnologie de încărcare a bateriilor, despre care pretinde că este cea mai rapidă din lume la ora actuală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numit de Xiaomi “HyperCharge”, noua tehnologie de încărcare alimentează bateriile cu 200W pe fir și 120W wireless.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Cu aceste viteze, un telefon cu o baterie de 4.000 mAh, precum Mi 11 Pro, folosit de compania chineză în demonstrație, are nevoie de doar 8 minute pentru a se alimenta complet (de la 0% la 100%) pe fir.

Fără fir, cu 120W, aceeași baterie se încarcă complet în 15 minute.

Tehnologia prezentată de Xiaomi se află deocamdată în lucru și nu există o estimare privind momentul în care aceasta va deveni disponibilă pe piață.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Cert este că producătorii de smartphone-uri, în special Xiaomi și Oppo, au arătat în ultimii ani că lucrează la creșterea vitezei de alimentare a bateriilor, ca soluție alternativă la creșterea capacității acestora.

Cu un telefon care se poate încărca în mai puțin de 10 minute, utilizatorul scapă de stresul descărcării bateriei pe parcursul unei zile, cu condiția să aibă cablul la el și acces la o priză.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
baterie
smartphone