Boromir încheie un acord de asociere cu firma franceză Kalizea, parte a unui grup cu afaceri de 4 mld. euro

Boromir încheie un acord de asociere cu firma franceză Kalizea, parte a unui grup cu afaceri de 4 mld. euro
scris 26 mai 2016

Compania Boromir Prod, cu activități în industria de panificație, a anunțat că va înființa împreună cu societatea franceză Kalizea SAS, parte a grupului Vivescia Industries, cu afaceri de 4 miliarde de euro din procesare de cereale, o firmă în cadrul căreia compania românească va deține 40% din acțiuni.

”Societatea Boromir Prod SA informează acționarii că a încheiat un acord de asociere, la data de 25.05.2016, cu societatea Kalizea SAS, societate pe acțiuni, cu sediul social în Franța. Obiectul acordului îl constituie înființarea unei societăți pe acțiuni, având un capital social de 112.500 Ron, echivalentul sumei de 25.000 EUR, cu participarea societății Boromir Prod în procent de 40%”, se arată într-un document publicat pe site-ul Bursei de Valori București.

Noua companie se va numi Kalizea Boromir și va avea sediul social în Slobozia.

Boromir Prod avea, joi, o capitalizare bursieră de 48,7 milioane de lei. Compania Boromir Prod a raportat pentru anul trecut afaceri de 92,6 milioane de lei (20,8 milioane de euro), cu 11% mai puțin față de vânzările înregistrate în 2014, respectiv 103,2 milioane de lei (23,2 milioane de euro). În schimb, profitul a urcat de la 3,8 milioane de lei (850.000 de euro) la 4,98 milioane de lei (1,12 milioane euro) anul trecut.

Boromir Prod a obținut un profit de 2,7 milioane de lei anul trecut, în scădere cu 29% CITEȘTE ȘI Boromir Prod a obținut un profit de 2,7 milioane de lei anul trecut, în scădere cu 29%

Boromir Prod face parte din grupul Boromir, alături de companiile Moara Cibin SA, Boromir Ind și Amylon SA. Grupul Boromir este controlat de familia Boromiz, iar al doilea mare acționar este Mircea Ureche, care ocupă și poziția de director general al companiei Moara Cibin.

Kalizea SAS, fondată în 1990, este o parte a Vivescia Industries, deținută de Vivescia, cea mai mare cooperativă agricolă din Franța, cu 4 milioane de tone de cereale recoltate, 270 de silozuri și 1 milion de hectare suprafață totală cultivată. Grupul are o prezență pe patru continente, în 26 de țări și oprează 80 de fabrici. Cifra de afaceri a grupului este de aproximativ 4 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
boromir
kalizea
acord de asociere