Bursa a închis în scădere

Bursa a închis în scădere
scris 28 sep 2015
Bursa de la București a închis  în scădere luni, pe o lichiditate în coborâre, sprijinită în principal de acțiunile BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Fondul Proprietatea (FP) și Banca Transilvania (TLV).
 
Indicii de referință BET și BETPlus au închis în scădere cu 1,82%, respectiv 1,73%. BET monitorizează evoluția celor mai lichide 10 companii, în timp ce BETPlus cuprinde cele mai tranzacționate 34 de acțiuni din piața reglementată, cu excepția SIF-urilor și a acțiunilor companiilor străine.
 
Tranzacțiile cu acțiuni au totalizat 18,66 milioane de lei, în scădere de la 24,98 milioane de lei la finele ședinței de vineri. 
 
Cele mai tranzacționate acțiuni pe piața principală au fost BRD, cu o valoare de 4,46 milioane de lei, urmate de Fondul Proprietatea - 3,96 milioane de lei și Banca Transilvania- 3,49 milioane de lei.
 
Acțiunile BRD au scăzut cu 4,34%, cele emise de Fondul Proprietatea cu0,63%, iar acțiunile Banca Transilvania au avut un declin de 2,98%.
 
Indicele BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a încheiat sesiunea bursieră  în coborâre cu 0,12%.
 
BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a închis cu un declin de 1,27%. OMV Petrom (SNP), care are o pondere de peste 30% în totalul indicelui, a scăzut cu 1,59%.
 
BET XT și BET BK au scăzut cu 1,54%, respectiv 0,79%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
bet
betplus