Bursa americană atinge noi recorduri după ce Senatul SUA a aprobat cel mai important proiect de reforme fiscale din ultimele trei decenii

Bursa americană atinge noi recorduri după ce Senatul SUA a aprobat cel mai important proiect de reforme fiscale din ultimele trei decenii
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 dec 2017

Bursa americană crește astăzi, pe fondul unui proiect de reforme fiscale adoptat la finele săptămânii trecute, indicii S&P 500 și Dow Jones Industrial Average (DJIA) atingând noi maxime istorice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Senatul Statelor Unite a aprobat în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu o majoritate strânsă, cel mai important proiect de reforme fiscale din ultimele trei decenii, creând condițiile ca versiunea finală să poată fi promulgată de președintele Donald Trump până la sfârșitul acestui an. Înainte ca proiectul să fie trimis președintelui Trump, congresmenii trebuie să rezolve diferențele dintre versiunea adoptată de Senat și cea adoptată de Camera Reprezentanților.

Ambele proiecte prevăd reducerea impozitului pe profit de la 35% la 20%, însă termenul de la care cota de impozitare va fi redusă diferă în cele două variante ale documentului.

Indicele Dow Jones Industrial Average, care reflectă evoluția celor mai mari 30 de companii listate pe bursa de la New York, a atins astăzi un nou nivel record, de peste 24.500 de puncte, cu peste 1% peste închiderea din ședința de vineri. Totodată, indicele S&P 500 a crescut astăzi până la 2.665 puncte, un nou maxim istoric.

EXCLUSIV Elvila vine pe bursă. Compania realizează o listare tehnică pe piața AeRO de la BVB, fără ca majoritarul Viorel Cataramă să vândă sau să majoreze capitalul. „Caut transparență maximă” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Elvila vine pe bursă. Compania realizează o listare tehnică pe piața AeRO de la BVB, fără ca majoritarul Viorel Cataramă să vândă sau să majoreze capitalul. „Caut transparență maximă”

Banca americană J.P. Morgan anticipează că S&P ar putea atinge 2.800 de puncte la începutul anului viitor datorită reducerilor de taxe promise.

Săptămâna trecută, indicele american DJIA a depășit în premieră pragul de 24.000 puncte, după ce la jumătatea lunii octombrie atinsese valoarea record de 23.000 puncte, atunci pe fondul rezultatelor peste așteptări raportate de bănci și companiile din industria farmaceutică.

Bursa americană a crescut spectaculos anul acesta, un posibil motiv fiind reducerile de taxe promise de către Donald Trump în timpul campaniei electorale și după câștigarea alegerilor prezidențiale. Președintele american și-a asumat, în declarațiile sale, meritul pentru raliul indicilor bursieri.

“Motivul pentru care piața de capital are atât de mult succes sunt eu. Întotdeauna am fost bun la bani, la (crearea de) slujbe, este ceea ce fac. Și o fac foarte bine, mult mai bine decât pricepe lumea - și lumea își dă seama că sunt bun la ce fac”, a spus Trump la începutul lunii noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
reforma
taxe
trump
bursa
maxim
record
s&p 500
dow jones industrial average