Senatul SUA a aprobat cel mai important proiect de reforme fiscale din ultimele trei decenii

Senatul SUA a aprobat cel mai important proiect de reforme fiscale din ultimele trei decenii
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2017

Senatul Statelor Unite a aprobat în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu o majoritate strânsă, cel mai important proiect de reforme fiscale din ultimele trei decenii, creând condițiile ca versiunea finală să poată fi promulgată de președintele Donald Trump până la sfârșitul acestui an, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Votul, prin care proiectul a fost adoptat cu 51 de voturi pentru și 49 împotrivă, a avut loc la 2 a.m., după o întâlnire cu ușile închise cu republicanii dizidenți scrie News.ro.

Înainte ca proiectul să fie trimis președintelui Trump, congresmenii trebuie să rezolve diferențele dintre versiunea adoptată de Senat și cea adoptată de Camera Reprezentanților, un proces care ar putea începe luni.

DOCUMENT Schimbare: Firmele cu capital social de 45.000 lei și cel puțin 2 angajați primesc dreptul de a opta pentru impozit pe profit în loc de impozit pe cifra de afaceri CITEȘTE ȘI DOCUMENT Schimbare: Firmele cu capital social de 45.000 lei și cel puțin 2 angajați primesc dreptul de a opta pentru impozit pe profit în loc de impozit pe cifra de afaceri

Cu toate că cele două versiuni au elemente comune importante, negocierile asupra unor prevederi individuale introduse pentru adoptarea proiectului, în special în Senat, ar putea fi lungi  și dificile.

Produsul final ar putea deveni un subiect central al alegerilor din 2018, care vor stabili ce partid va obține controlul asupra Congresului.

”Peste un an vom duce acest mesaj poporului american”, a declarat după vot liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell.

Ambele proiecte prevăd reducerea impozitului pe profit de la 35% la 20%, dar varianta Senatului prevede introducerea nivelului mai scăzut al impozitului în 2019, cu un an mai târziu față de varianța Camerei Reprezentanților.

De asemenea, proiectul din Senat, spre deosebire de cel din Camera Reprezentanților, prevede doar reducerea temporară a impozitelor pentru populație, aceasta urmând să fie eliminată în 2026.

Ambele proiecte ar urma, potrivit estimărilor, să mărească deficitul bugetului federal cu peste 1.400 de miliarde de dolari, în următorii 10 ani, dacă nu se ia în considerare creșterea economică.

viewscnt
Afla mai multe despre
senatul sua
reforma fiscala