Bursa bate la ușa maximelor ultimelor 6 luni... pe volume mici

Bursa bate la ușa maximelor ultimelor 6 luni... pe volume mici

Sursa foto: Pmakin | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 feb 2023

Indicele BET a avut o zi pozitivă la BVB, însă lichiditatea slabă trădează ezitarea la cumpărare a investitorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa din Germania a arătat că nu are nevoie de emulația americanilor. Indicele DAX40 a depășit din nou reperul de 15.500 de puncte, nivel cu 12% peste ultima valoare de închidere din 2022, chiar și în contextul în unei sesiuni predominant „roșii” la New York Stock Exchange.

BVB s-a pliat la mișcarea europenilor, cu o ședință în care indicele compozit BET-XT a câștigat 0,87% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,83%, pânăm la nivelul de 12.386,34 de puncte, unde întâlnește latura superioară a unui triunghi ascendent, formațiune evidențiată pe graficul atașat și din care dacă indicele ar evada în partea superioară ar avea șansa umnei succesiuni de maxime locale.

Bursa bate la ușa maximelor ultimelor 6 luni... pe volume mici

Deocamdată elanul lipsește. Cea mai tranzacționată acțiune din piața reglementată, cu schimburi însumând 3,26 milioane lei, cea a OMV Petrom (SNP), a staționat la prețul de 0,4800 lei/acțiune. Susținerea la cumpărare, în general, este firavă. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 26,42 miliaone lei (5,39 milioane euro) și acesta ajutat de transferuri speciale pe segmentul deal în valoare de 5,74 milioane lei, cu acțiuni BRD Groupe Société Générale (BRD). Acest simbol a întrrunit o activitate de 1,13 milioane lei și pe piața regular, unde cotația a avamnsat cu 0,30%, până la prețul de 13,54 lei/acțiune.

ULTIMA ORĂ Cu peste 80% din active afectate și cu listarea Hidroelectrica la orizont, Fondul Proprietatea atacă România pentru supraimpozitarea din energie, după modelul giganților Enel și EDPR CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cu peste 80% din active afectate și cu listarea Hidroelectrica la orizont, Fondul Proprietatea atacă România pentru supraimpozitarea din energie, după modelul giganților Enel și EDPR

Tot pe sectorul bancar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-a apreciat cu 1,22%, până la prețul de 19,96 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,67 milioane lei. Cealaltă acțiune care a marcat deceniul trecut de tranzacționare la BVB, cea a Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu 0,72%, până la prețul de 2,0850 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,17 milioane lei, favorizând și un câștig de 0,99% a indicelui financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.577,22 de puncte.

Indicele energetic BET-NG a avut o dinamică mai atenuată, +0,79%, tras în sus de creșterea cu 1,38%, până la prețul de 40,45 lei/acțiune, a titlurilor Romgaz Mediaș (SNG) ce au întrunit o activitate de 2,50 milioane lei. Reperul unui rulaj de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile MedLife (M) care au avut un salt de 2,56%, până a prețul de 20,00 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
medlife