Bursa de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra

Bursa de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2022

Bursa de valori de la Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra în 2021, devenind cel mai important centru european de tranzacționare a acțiunilor, în pofida eforturilor centrului financiar britanic de a face piețele sale financiare mai atractive după Brexit, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit cifrelor comunicate de platforma Cboe Europe Exchange, care operează în ambele orașe, valoarea medie a tranzacțiilor efectuate zilnic la Bursa de la Amsterdam a totalizat 8,97 miliarde de euro luna trecută, față de 8,32 miliarde de euro la Bursa de la Londra, scrie Agerpres.

Anul bursier 2022 – așteptat în piață ca unul al oscilațiilor puternice. Precauție față de performanța indicelui BET și atenție la vântul din față dinspre dobânzi și energie. „Va fi un an greu.” CITEȘTE ȘI Anul bursier 2022 – așteptat în piață ca unul al oscilațiilor puternice. Precauție față de performanța indicelui BET și atenție la vântul din față dinspre dobânzi și energie. „Va fi un an greu.”

Chiar dacă anul trecut au fost reluate tranzacțiile cu acțiuni elvețiene în Marea Britanie, ceea ce a ajutat Londra să recupereze o parte din terenul pierdut, nu a fost suficient pentru ca City of London să-și asigure prima poziție, deoarece alte inițiative nu au avut succes imediat.

În martie, Regatul Unit a relaxat reglementările privind listarea companiilor de achiziții cu scop special (SPAC), care au un succes deosebit în SUA, dar până în noiembrie doar una fusese listată.

Operatorul bursier pan-european Euronext, care deține bursa de valori de la Amsterdam, anunțase că a avut 22 de listări SPAC noi, reprezentând aproape jumătate din cele derulate anul trecut pe piața din Europa.

Ministerul britanic de Finanțe se confruntă cu solicitări din partea sectorului financiar de a accelera eforturile de sporire a competitivității pieței de capital din Regatul Unit.

Autoritățile britanice au introdus reglementări mai flexibile pentru listările pe segmentul premium la London Stock Exchange Group (LSEG), într-o încercare de a atrage mai multe companii din domeniul tehnologiei, după exemplul Bursei din SUA.

LSEG a informat că anul trecut 122 companii s-au listat pe bursă, obținând peste 22,75 miliarde de dolari, cel mai bun an din 2007.

Euronext anunțase că a avut un an record, cu 212 noi listări, în urma cărora s-au obținut 29,42 miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa de la amsterdam
actiuni